Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Sindicats: fugir del pessebrisme i defensar interessos laborals

Los secretarios generales de CCOO y UGT, Unai Sordo (i) y Pepe Álvarez (d), en rueda de prensa.

Los secretarios generales de CCOO y UGT, Unai Sordo (i) y Pepe Álvarez (d), en rueda de prensa. / Luca Piergiovanni (EFE)

Recentment s'han celebrat eleccions sindicals a l'Administració Pública Catalana, la Generalitat. Cal agrair a la gent, sobretot la capdavantera, que votant en qualsevol sentit va participar (després, que la resta no es queixi) sense el suport de cap partit polític, entitat, ni cap Govern d'ara ni abans (vistos alguns 'tweets' de certs estaments polítics al respecte).

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

És evident, però, que molta gent del sector públic en general ha apostat pel sindicalisme polític; amb tot, sindicats com CCOO i CSIF amb molt bons resultats a Lleida, on el primer es manté i el segon creix en vots. Amb l'actual situació política, el respecte a la llibertat sindical i d'elecció, i la relació entre política i economia, un real sindicat ha de ser plural on cada persona defensi la seva opció política des de la seva trinxera. Cal tenir en compte que un fet no treu l'altre i, amb tot, hi ha certes simpaties sindicals amb partits polítics, de dreta a esquerra, sobiranistes o unionistes, no diferents en això al sindicat vertical franquista. Cal una unitat amb el compromís de defensar els interessos laborals fugint del pessebrisme i l'acomodament, la qual és una de les causes de la baixada dels sindicats majoritaris (a Lleida 4 vots nuls, 30 en blanc i la participació de sols del 60,35%).

Ara, per educació, toca felicitar pels resultats i esperar la major unitat sindical possible i que, en cas de no complir-se els acords sobre la millora de l'Administració Pública (que alguns no van signar) es mostri la mateixa contundència que es mostra amb altres 'temes' per recuperar drets arrabassats i millorar una Funció Pública cada cop més col·lapsada.

No ja sols a la Generalitat i resta d'Administracions Públiques, sinó al sector privat, independentment dels Governs de torn i no sotmetre's a cap interès aliè a la defensa i millora dels drets laborals i socials de tothom.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates