Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Sí al tramvia dels ciutadans

Un tranvía del Trambaix avanza por la Diagonal junto a una hilera de coches. 

Un tranvía del Trambaix avanza por la Diagonal junto a una hilera de coches.  / FERRAN NADEU

El regidor Alfred Bosch s’ha retratat en la portada d’un diari afirmant que votarà 'no' al projecte del Govern de la ciutat sobre aquest primer pas per la unió del tramvia.  El regidor se’l veu cofoi d’haver pres aquesta decisió contra l’opinió d’una part del seu propi partit, ERC, i de bona part dels municipis que avui, de forma imperfecta, es beneficien del tramvia. El regidor parla del tramvia de “la Colau” com si aquest projecte fos una dèria personal de l’alcaldessa, sense tenir en compte que diverses plataformes ciutadanes, el seu propi partit en el programa electoral i els dos últims presidents de la Generalitat estan d’acord, entre d’altres, en unificar les dues línies existents. Al·lega en la seva defensa que no queda clar com és gestionarà el projecte i quins beneficis econòmics aportarà a les arques municipals, amagant que un procés com aquest requereix una sèrie de tràmits, que s'hauran de discutir el “com i el què i el qui” en el sí de la comissió corresponent. El regidor Bosch s’omple la boca del caràcter públic d’aquesta infraestructura però amaga les vegades que ERC ha votat a favor de privatitzacions,  entre d’altres: els serveis funeraris, aigües Ter-Llobregat, l'Aeroport del Prat o algunes estacions de la L-9. En  definitiva el regidor Bosch té una memòria selectiva.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La pregunta i la resposta posterior a aquesta “boutade” no es difícil d’entendre. ¿Què hi ha darrera aquesta presa de decisió? El regidor Bosch expressa la seva posició en clau política i no en interès de la ciutadania. De tots és sabut que Alfred Bosch es veia alcalde el 2015 i malauradament per els seus interessos es va quedar en 4 regidors. Des de llavors, i ara amb la política de blocs que hi ha a Catalunya, veu una nova oportunitat per conquerir el càrrec. En conseqüència tot allò que el faci visible, la seva principal debilitat, benvingut sigui. Aquí no es tracta de si aquest és un projecte d'Ada Colau com diu ell o d’un altre, és tracta de posar els punts sobre les i. Els ciutadans afectats porten 17 anys esperant. En aquest cas si ha de votar el mateix que el PP o Ciutadans cap problema. L’important és arribar a les eleccions frenant un dels projectes més importants per la ciutat i el medi ambient i poder criticar al actual govern municipal pels incompliments. El regidor Bosch deu pensar que quan ell sigui alcalde ja inaugurarà les obres. Mentrestant els ciutadans som simplement danys colaterals. 

Participaciones de loslectores

Másdebates