Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"S'ha avançat en la convivència pacífica entre religions, però no en política"

LAS DIFERENTES RELIGIONES  RECUERDAN  A LAS VÍCTIMAS_MEDIA_2

LAS DIFERENTES RELIGIONES RECUERDAN A LAS VÍCTIMAS_MEDIA_2 / ALVARO MONGE

A Europa s'ha avançat en la convivència pacífica entre els creients en diferents religions i cada creient segueix els seus líders espirituals, calendari de festes i costums alimentaris sense que això suposi baralles entre persones.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En canvi, en política, com aquell qui diu encara estem 'a les baceroles'. Les opcions partidistes provoquen crispacions, es polaritzen els punts de vista i les referències històriques sobre els fets mateixos.

Això ens impedeix acceptar amb naturalitat la vivència del qui és diferent. L'enfrontament i reconstrucció del teixit social només s'aconseguirà amb una decisió seriosa per part de moltes persones i grups de comprendre el que els altres viuen, senten i pensen.

Decisió que condueix al diàleg, que no és altra cosa que tractar d'entendre, d'empatitzar, de posar-se amb respecte en la pell de l'altre per comprendre'l i acceptar-lo.

De ser persones que, pensant diferent i desitjant models de societat diferents, puguem conviure i tenir espais en comú. 

A partir d'aleshores es pot anar creant una narrativa on tothom s'hi reconegui i que obri àrees de consens i de construcció social en el respecte a la diversitat, tot obrint camins a la pau i a una nova convivència més avançada i més pacífica. 

Participaciones de loslectores

Másdebates