Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Senyors Torra i Torrent, facin un pas endavant, pel bé de Catalunya"

El presidente del Parlament, Roger Torrent, y el ’president’, Quim Torra, en una reunión en el Palau de la Generalitat.

El presidente del Parlament, Roger Torrent, y el ’president’, Quim Torra, en una reunión en el Palau de la Generalitat. / RICARD CUGAT

Ara li toca el torn al president Torra; a conseqüència de la resolució de la Junta Electoral Central: la desobediència en retirar pancartes i llaços grocs durant el període electoral li ha reportat la inhabilitació com a diputat del Parlament. El dubte sorgeix en considerar si perd, també, el càrrec de president de la Generalitat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Feta la consulta als lletrats del Parlament, deixen la solució en mans del seu president, que haurà de decidir incloure la proposta d'inhabilitar-lo pels dos càrrecs o per un de sol mantenint la presidència. Jo no sóc lletrat, però la lògica fa raonar el següent: segons les disposicions del Parlament i la Generalitat, per adquirir la condició de president és necessari ser diputat; per tant, en el moment en què es perd aquesta condició també es perd la presidència. I no cal donar-hi més voltes.

Malgrat tot, Torra, que per part del Tribunal Suprem ha resolt mantenir la seva inhabilitació, manifesta: "Sóc diputat i president de Catalunya perquè així ho va decidir la ciutadania i perquè així ho va votar el Parlament i no ha canviat res". El Parlament ho ha de resoldre perquè, si no, poden caure en desobediència el president del Parlament, Roger Torrent, i el president Quim Torra amb les conseqüències que ja estem veient.

Ara que es pot obrir una línia de negociació amb l'Estat, seria bo aprofitar-ho i no embolicar més la situació amb nous procediments judicials que no solucionen els problemes, ans el contrari, els enverinen. L'independentisme es queixa de la judicialització, oi? Per tant, senyors Torra i Torrent, facin un acte de contrició i un pas endavant, pel bé de Catalunya i els seus conciutadans.

Participaciones de loslectores

Másdebates