03 abr 2020

Ir a contenido

"Senyora Ponsatí, els fanatismes no porten enlloc i distorsionen la realitat"

joan masdemont serra

Clara Ponsatí, el 14 de noviembre del 2019 en Edimburgo.

Clara Ponsatí, el 14 de noviembre del 2019 en Edimburgo. / Afp / Neil Hanna

"Anàvem 'de farol'" va manifestar la senyora Ponsatí referint-se al procés. Actualment és eurodiputada i en el moment que va disposar per dirigir-se a la càmera es va cobrir de glòria dient: "Hitler es va inspirar per realitzar la solució final dels jueus en la seva expulsió d'Espanya l'any 1492".

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Brillant. Si abans de parlar s'hagués documentat millor i hagués reflexionat una mica més, s'hauria estalviat fer el ridícul. "Anàvem 'de farol'", va dir, i això significa la gran mentida del procés: ens feien creure una cosa que no era real. Molt "bla bla bla..." però tot era fum.

No hi havia cap estructura d'Estat preparada, ni tenien assegurat cap reconeixement. S'havia trepitjat la legalitat i tampoc tenien cap legitimitat per fer res, però tot i així varen tirar endavant igualment.

Això em porta a preguntar-me quina credibilitat se'ls pot donar si una vegada aconseguida la seva república respectarien la democràcia i els valors democràtics. Opino que les consultes ja s'haurien acabat, no fos cas que el poble canviés d'opinió.

Sota l'aparença d'una república ens convertiríem, en realitat, en un Estat autoritari. I tot seguit ja només caldria donar el carnet de bons catalans a tots els que diguessin "Amén", marginant als altres. Naturalment, la Televisió de Catalunya s'encarregaria de fer-ho públic, amb el vistiplau del Síndic.

Senyora Ponsatí: els fanatismes no porten enlloc, distorsionen la realitat i els fanàtics, a l'intentar argumentar els seus posicionaments, no s'adonen del poc realistes que són.

En el cas que tingués una altra oportunitat de parlar a l'Eurocambra, deixi a Hitler en pau i expliqui el que significa "anar 'de farol'".; aleshores podrà donar arguments sòlids i verídics.

Participaciones de loslectores

Másdebates