Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Sense ficció, realitat en estat pur

Banderas y pancartas para pedir la libertad de los políticos presos en el Camp Nou.

Banderas y pancartas para pedir la libertad de los políticos presos en el Camp Nou. / JORDI COTRINA

1. La història que es pretén escriure, com en èpoques pretèrites, no respon en absolut a la realitat, per tant, es tergiversa i es menteix intencionadament amb l'objectiu de crear un relat que incrementi la catalanofòbia. Les connivències establertes són indecents.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

2. Malgrat les falsedats que s'escampen, la ciutadania de Catalunya persisteix en el civisme i el pacifisme a disgust d'aquells que voldrien el contrari; són els nostàlgics dels climes de confrontació.

3. El vocabulari belicista emprat és un instrument pervers que persegueix la provocació per tal de justificar que hi ha violència, cosa totalment falsa. És palès que l'única violència prové de l'ultradreta que, paradoxalment, campa amb total impunitat.

4. Les comparatives amb la situació d'Euskadi en temps d'ETA no tenen cap mena de fonament racional, és pura intoxicació, pretén crear un clima social que justifiqui l'aplicació de mesures repressives i il·legalitzacions a tort i a dret.

5. La persecució sistemàtica de càrrecs electes, persones i institucions de diversa índole és la conseqüència de no acceptar els resultats de les darreres eleccions, eleccions que es van convocar amb la seguretat que es ganyarien.

6. És escandalós que es faci referència contínua a la Constitució i el compliment de les lleis quan, de fet, es vulneren els drets i les llibertats fonamentals.

7. La ciutadania s'hauria d'adonar que l'oposició -de nom, que no de fets- és còmplice de l'aplicació del 155 i per tant, de les conseqüències que se'n deriven. Mentrestant, el PSOE ha d'afrontar l'escàndol dels ERO a Andalusia i Cs, que es ven com partit regeneracionista, no fa altra cosa que prendre posicions de sortida cara als propers comicis.

8. L'èxit i el reconeixement internacional obtinguts pels Mossos arrel de l'atemptat de Barcelona del passat 17 d'agost, ni s'ha paït ni es pairà; això fa que s'emprenguin accions per tal de desprestigiar el cos tant com sigui possible. Curiosament, de l'imam de Ripoll ni se'n parla.

9. La dignitat amb que les famílies dels empresonats i exiliats, suporten llurs situacions personals representen el tarannà d'allò que se'n diu civilització.

Conclusió: és imprescindible que l'Europa democràtica intervingui per tal que, mitjançant el diàleg i la negociació, es posi fi a una situació vergonyant i impròpia del segle XXI. 

Participaciones de loslectores

Másdebates