Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Seguretat per als treballadors, sí, però no"

Medidas de seguridad laboral de un trabajador en una fachada. 

Medidas de seguridad laboral de un trabajador en una fachada.  / Albert Bertran

No deuen ser pocs els recursos públics que destina l’Administració a polítiques de conscienciació respecte de la seguretat i la salut dels treballadors. Està molt bé i queda molt bonic omplir els mitjans de fotografies i recomanacions sota el lema “A la feina cap risc”, però, ¿ens ho creiem de debò?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Una introducció ràpida a la licitació pública per al lector. Molts dels concursos van a 'mèrits' és a dir, explica’m què em costarà, com ho faràs, què milloraràs, què embrutaràs, etcètera, i a partir d’aquí jo, Administració, t’aniré donant punts. L’empresa més puntuada s’endurà el contracte. Doncs bé, si suposem que les puntuacions giren al voltant dels 100 punts, aquests se solen repartir de la següent manera: els primers 50 se’ls quedarà la proposta que (dins d’un marge) sigui la més econòmica. La resta de punts es dividirà en partides de producció, execució, innovació... fins a deixar els últims tres o quatre punts (la puntuació més baixa) a seguretat i salut.

Per tant, confirmem que, pel que fa a la seguretat dels treballadors, “del dit al fet hi ha un gran tret”.

Participaciones de loslectores

Másdebates