Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Santa Susanna és un exemple de com desorganitzar, urbanísticament, un municipi"

El Pla de Balasc, entre Pineda i Santa Susanna

El Pla de Balasc, entre Pineda i Santa Susanna / Ràdio Pineda

Santa Susanna és un clar exemple de com no s'ha de gestionar el territori. Recentment, el consistori està executant la construcció d'un pas soterrat que travessarà les vies del tren per a persones i vehicles, incloent-hi, la 'trampa' d'una marina seca, inclosa, suposadament, en un projecte finançat pels Next Generation per "sostenibilitzar" la platja, tot i que els interessos reals de l'alcalde són potenciar el turisme en un municipi, de per sí turístic, on la capacitat hotelera triplica, fins i tot, el nombre d'habitants.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Aquest projecte, en sí mateix, no té cabuda. D'una banda, perquè parteix d'una contradicció urbanístico-legal, atès que per construir-hi el pas soterrat cal eixamplar la carretera adjacent a la via del tren fins a 15 metres, cosa que afecta els terrenys agrícoles del Pla de Balasc, els quals estan inclosos dins del PDUSC (Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner) com a categoria C1, normativa aprovada per la Generalitat del tripartit el 2005, de manera que, en rebre aquesta catalogació, l'indret mencionat hauria de quedar al marge de qualsevol intervenció urbanística. D'altra banda, el projecte repercuteix directament sobre els pagesos, que s'han negat a cedir part dels seus terrenys per als fins plantejats, cosa que obligarà l'ajuntament a recórrer a l'expropiació.

Fins i tot, durant el procés d'al·legacions, en què diverses persones vam presentar els nostres escrits, l'ajuntament no es va dignar a donar-nos resposta ni a mantenir una reunió per escoltar la nostra visió, i s'ha limitat a començar a fer obres peti qui peti. Per tant, ara com ara, cal mostrar el màxim rebuig a com està actuant l'ajuntament i la necessitat urgent d'aturar, com a mínim, amb el relatiu a la marina seca, l'objectiu tapat, ja que la tinença d'una marina seca comportaria carregar-se una platja i un espai marítim que funcionen per sí mateixos, on no cal cap intervenció, on ja conviuen un munt d'activitats: oci-turisme, sortir a passejar o la circulació de vehicles.

Participaciones de loslectores

Másdebates