El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

Sant Jordi, amb ulls de mestra

DANNY CAMINAL

M.Inmaculada Gadea PichardoBarcelona

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Martes, 17 de abril del 2018 - 11:00 h

Segons la definició literal del diccionari, l'escriptura és un sistema de representació gràfica d'un idioma, per mitjà de signes representats; però aquesta definició no és més que informació, la veritable definició d'escriptura recau en cadascú de nosaltres, en l'ús que hi donem o les sensacions que ens transmeten i transmetem només amb un paper i un bolígraf, perquè, com deia Voltaire, l'escriptura és la pintura de la veu.

I és veritat, perquè sempre em sorprenen aquests petits amb la seva escriptura. Un dia tan assenyalat, Sant Jordi, 23 d'abril, els nostres alumnes posen tota la seva dedicació, imaginació i fantasia en crear històries meravelloses. Tot comença amb una llegenda, un drac, una princesa, un cavaller i un roser. I d'aquest roser surten moltes roses com de la nostra escola surten moltes ramificacions, i cada una d'elles és un petit escriptor.

Com es veu, l'esforç per part dels infants i dels nostres mestres, els quals intenten fer veure la importància de l'escriptura i la lectura i  treballen amb constància per aconseguir que els infants comprenguin que a partir de la motivació i l'esforç cada dia aprenen més i més a escriure. Com diu la llegenda, tot el que s'estima es regala roses i tots nosaltres estimem els relats dels nostres petits escriptors.

Potser, el dia de demà, no són escriptors (o sí) però sempre tindran present la seva importància i a la seva memòria tindran sempre, en un raconet especial, que a l'escola feien un recull de històries i poemes que havien redactat amb més o menys dificultat. Aquest recull ens demostra que sempre s'ha de potenciar el fet d' escriure i que, fins i tot, ens divertim fent-lo: inventant aventures o simplement escrivint allò que se'ns ha passat pel cap aquell moment.

També dir que els alumnes d' infantil recordaran la llegenda i els seus dibuixos, pas previ a l'escriptura. Aquest relats dels nostres alumnes potser no s'assemblen a la forma d'escriure de Miguel de Cervantes, Miquel Martí Pol, Carlos Ruiz Zafón o Julio Verne, però us puc assegurar que les seves històries ja us transportaran a una infància que ningú hagués volgut deixar enrere.

Participaciones de los lectores

OT i la "mariconez": el llenguatge hauria d'evolucionar

Aina Lanuza Doménech Barcelona

Por qué España no nos roba

Francisco Monente Zabalza Pamplona

Me voy a centrar en un imposible, y es esa idea tan manida de que "España nos roba". Esa frase que tanto ha calado en muchos catalanes y que está en el origen del... Seguir leyendo

Cuando las víctimas son las culpables

Blai Ramírez Cervelló

Delitos que no deberían prescribir

Miquel González Quintana Manresa

Els auriculars al metro de la "generació més sensibilitzada"

Mariona Mora Valeri Sabadell

Periodismo ¿para qué?

Mariam Aguilar Figueres

Desastres naturals: com a casa, enlloc

Pilar Roig Serra Barcelona

El Bus y sus esperas innecesarias

Nerea Rodríguez Baleato Barcelona

¿Estudiar o trabajar para satisfacer nuestros caprichos?

Magdalena Evgenieva Todorova Barcelona