Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Sant Jordi, amb ulls de mestra

fcasals39350359 rambla caminal170721181513

fcasals39350359 rambla caminal170721181513 / DANNY CAMINAL

Segons la definició literal del diccionari, l'escriptura és un sistema de representació gràfica d'un idioma, per mitjà de signes representats; però aquesta definició no és més que informació, la veritable definició d'escriptura recau en cadascú de nosaltres, en l'ús que hi donem o les sensacions que ens transmeten i transmetem només amb un paper i un bolígraf, perquè, com deia Voltaire, l'escriptura és la pintura de la veu.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

I és veritat, perquè sempre em sorprenen aquests petits amb la seva escriptura. Un dia tan assenyalat, Sant Jordi, 23 d'abril, els nostres alumnes posen tota la seva dedicació, imaginació i fantasia en crear històries meravelloses. Tot comença amb una llegenda, un drac, una princesa, un cavaller i un roser. I d'aquest roser surten moltes roses com de la nostra escola surten moltes ramificacions, i cada una d'elles és un petit escriptor.

Com es veu,  l'esforç per part dels infants i dels nostres mestres, els quals intenten fer veure la importància de l'escriptura i la lectura i  treballen amb constància per aconseguir que els infants comprenguin que a partir de la motivació i l'esforç cada dia aprenen més i més a escriure. Com diu la llegenda, tot el que s'estima es regala roses i  tots nosaltres estimem els relats dels nostres petits escriptors.

Potser, el dia de demà, no són escriptors (o sí) però sempre tindran present la seva importància i a la seva memòria tindran sempre, en un raconet especial, que a l'escola feien un recull de històries i poemes que havien redactat amb més o menys dificultat. Aquest recull ens demostra que sempre s'ha de potenciar el fet d' escriure i que, fins i tot, ens divertim fent-lo: inventant aventures o simplement escrivint allò que se'ns ha passat pel cap aquell moment.

També dir que els alumnes d' infantil recordaran la llegenda i els seus dibuixos, pas previ a l'escriptura. Aquest relats dels nostres alumnes potser no s'assemblen a la forma d'escriure de Miguel de Cervantes, Miquel Martí Pol, Carlos Ruiz Zafón o Julio Verne, però us puc assegurar que les seves històries ja us transportaran a una infància que ningú hagués volgut deixar enrere.

Participaciones de loslectores

Másdebates