Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"La salut mental mai ha estat una prioritat per a la societat"

La pandemia aumenta la demanda de antidepresivos y reduce la de antibióticos

La pandemia aumenta la demanda de antidepresivos y reduce la de antibióticos

No és cap secret que la salut mental mai ha estat prioritat per a la societat, ni tampoc que la pandèmia ha afectat a la salut mental de la població, però mai havia sigut tan evident la poca importància que aquesta té per al Govern i per les institucions públiques.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Un exemple claríssim d’aquest fet és la Marató de TV-3, la qual cada any tracta una malaltia i recull diners per al finançament de la seva investigació. El passat 2020 la Marató inicialment tractava la salut mental i els trastorns que aquesta pot comportar, però es va canviar pel covid-19. Era evident que anava a passar quelcom així, ja que ara mateix sembla que al món no existeix res més que el coronavirus, però encara així va ser dur per a les persones que patim trastorns mentals i no ens sentim ni escoltades ni recolzades.

Des del començament de la pandèmia hi ha hagut una gran inversió en l’estudi del covid-19, la seva cura i les seves vacunes, però els trastorns mentals han estat oblidats durant anys, i ara encara més. Arran del coronavirus i els diferents confinaments que s’han aplicat, la salut mental col·lectiva ha patit una gran davallada, i moltes persones comencen a tenir trastorns mentals que abans no tenien, com ansietat i depressió, i tot i així la pandèmia segueix sent primordial.

Potser podríem començar a tenir en compte també la salut mental de la població, ja que potser invertint tants diners en l’estudi del coronavirus frenem la pandèmia, però en sortirem amb una població deprimida i ansiosa que haurà patit danys irreversibles.

Participaciones de loslectores

Másdebates