Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"S'han de fer baixar els sediments per al Delta de l’Ebre retinguts als embassaments"

Flamencos y otras especies, en el delta del Ebro.

Flamencos y otras especies, en el delta del Ebro.

El Delta de l’Ebre és la tercera zona humida més important de la Mediterrània. És un espai emblemàtic de gran importància que té quasi totes les figures de protecció mediambiental que existeixen actualment al nostre entorn: parc natural, reserva de la biosfera, zona Ramsar, Xarxa Natura 2000, zona LIC.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

És a les zones humides on més biodiversitat existeix i, segons l’OMS, les persones tenim millor qualitat de vida quanta més biodiversitat tenim al nostre medi.

Durant el segle XX es van fer quasi tots els embassaments que tenim al llarg de la conca de l’Ebre. Actualment en són més de 190 i encara en projecten més. Des dels anys 60 en què es van posar en marxa els embassaments de Riba-Roja i Mequinensa, la reducció de sediments i cabals que arriben al final del riu ha baixat dràsticament car es queden retinguts a les preses. Des d’aleshores, al delta només hi arriben entre un 1% i un 5% dels sediments que tocaria arribar-hi, cosa que ha suposat que comenci el seu declivi imparable per la impossibilitat de guanyar la partida a la força del mar.

Com ebrenc i persona preocupada pels efectes del canvi climàtic i la contaminació del medi ambient, exigeixo a les administracions més implicades en la protecció del Delta, el Govern central i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, que comencen des d’ara mateix a fer les proves pilot per augmentar els cabals d’aigua del riu i fer baixar els sediments retinguts als embassaments.

Participaciones de loslectores

Másdebates