Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"El riu Ebre també té set"

El Ebre a la altura de Miravet.

El Ebre a la altura de Miravet.

La manca d’aigua és un dels grans problemes que pateixen ciutats i pobles els anys de sequera extrema. De fet, alguns pobles del Camp de Tarragona ja han iniciat restriccions en l’ús d’aigua ja que, segons sembla, la sequera encara durarà uns quants mesos més.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

I què passa quan hi ha escassetat d’aigua? Que els qui pateixen set fixen els seus ulls a l’Ebre, com si el riu fos la solució a tots els seus mals. El problema és que el riu també té set. Precisament quan hi ha més falta d’aigua és quan menys en baixa pel riu.

Vull recordar que des de 1989, gràcies a l’anomenat minitransvasament de l’Ebre, van començar a arribar a les comarques del Camp de Tarragona i el Baix Penedès 39 hectòmetres cúbics anuals d’aigua a 21 municipis consorciats i que a partir de 2015 la quantitat es va elevar fins els 70 Hm3 i van passar a ser 62 els municipis que rebien aigua de l’Ebre i que representaven el 85% de la població de la província.

La solució no és demanar més aigua quan en fa falta. La solució passa per la racionalitat del seu ús de tots i cadascun de nosaltres.

Participaciones de loslectores

Másdebates