El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

Reviure el passat

LALO GARCIA / VOODOO PRODUCTIONS

Atardecer en Menorca.

Albert AltésVic

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Jueves, 12 de julio del 2018 - 07:45 h

Tots sabem que tenim un passat, o millor dit que formem part d'una evolució del lloc on hem nascut o senzillament ens hi hem ubicat. Però gairebé mai hi pensem.

Ens agrada viure el present -fet lògic i molt important!-, però de vegades va bé recordar d'on venim, com eren les nostres ciutats o pobles, els nostres avantpassats i les seves costums.

Avui, per sort, he obert un llibre ple de moltes fotografies dels anys 1800 fins el 1950. M'hi he ficat a dins, he intentat palpar que volia dir viure d'aquella manera: habitants vestits d'una manera ben diferent a l'actual sense la presència de gairebé cap cotxe, carrers plens de fang o amb llambordins, cavalls amb carros.

Escenaris amb molts arbres, l'església i els militars molt presents en els actes socials, les primeres activitats culturals -com l'Orfeó- que ja treien el nas i les competicions esportives com el futbol, bàsquet, hoquei patins o atletisme.

La reconversió d'agricultura i bestiar cap a la futura era industrial, la reconstrucció de molts edificis, i d'altres inexistents. Tot plegat m'ha colpit. Jo,que penso molt en el meu mòbil i el Facebook i em crec únic, ara veig una vegada més que vinc d'un passat molt lluitat pels meus antecessors. Des d'aquí, un homenatge per a tots ells!

Participaciones de los lectores

¿Quin problema té l'esport català amb la Xina?

Manuel Joseph Olivé Barcelona

És estrany que ens fem aquesta pregunta. L'esport hauria d'estar per sobre de races i nacionalismes i fomentar la seva superació. A les competi... Seguir leyendo

L'escola pública a Sant Feliu de Codines està de dol

Mònica Coll Presidenta de l'AMPA escola Jaume Balmes de St Feliu de Codines

L’escola pública a Sant Feliu de Codines està de dol. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha decidit r... Seguir leyendo

El pes de l'oblit

Pere Olivé Sant Just Desvern

Els principis de fraternitat són avui notícia arreu del món.... Seguir leyendo

Europa y Correos: que no siempre paguen los mismos

Antonio Sánchez Barcelona

Europa ha exigido a España que ... Seguir leyendo

Carta oberta als partits catalanistes: "Esteu fent el ridícul"

Jaume Farrés Olesa de Montserrat

Sánchez no ha estado a la altura de los españoles al no revelar la amnistía fiscal

Conrado Gallego Alcalá Collado Villalba

El desencanto de todo un país

Fernando de la Torre Barcelona

Carta de una trabajadora de Vueling

A. A. Barcelona

Esta carta va dirigida a todos los usuarios de Vueling, a los que pierden vuelos, cambian fechas, sufren cancelaciones, retrasos y a los que no... Seguir leyendo

Más competencia en el sector público y menos impuestos

Plácido Cabrera Jaén

Recientemente hemos conocido que la Comisión Europea ha sancionado en 4.340 millones de euros a Google por el a... Seguir leyendo