Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

En resposta a Manuel Valls: menys demagògia i més propostes

Manuel Valls en la Plaça Salvador Seguí del barrio del Raval.

Manuel Valls en la Plaça Salvador Seguí del barrio del Raval. / DANNY CAMINAL

El candidat arribat a Barcelona per presentar-se a les eleccions municipals del 26 de maig, fa uns mesos encara era diputat a França, s'ha presentat a la seva nova ciutat amb un anunci que acabo de llegir, publicat a pàgina sencera a diversos mitjans. El títol és Per una ciutat segura, lloable objectiu que comparteix tothom, encara que alguns en fan bandera com si fos un objectiu només seu.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

A l'últim baròmetre municipal, però, la principal preocupació de la població barcelonina és l'accés a l'habitatge (12,8%), després el turisme (10,3%), la circulació (7,4%), els aspectes polítics (5,8 %) i, en cinquè lloc, la inseguretat (5,6%).

I si mirem els anys anteriors, del mandat dels alcaldes Hereu, Trias i Colau, és aquest el percentatge més baix assolit. Evidentment que la inseguretat és sempre un problema en qualsevol gran ciutat com Barcelona, però no es pot negar que aquesta segueix essent una de les ciutats menys perilloses, tot i que hagin pujat els furts. I en això s'està treballant, en col·laboració amb el cos de Mossos d'Esquadra.

Però Manuel Valls té una concepció peculiar i molt conservadora de la seguretat. En la seva carta destaca com a principals problemes als okupes, als manters, les conductes incíviques... Ell, que com a Ministre d'Interior a França, no va deixar pas gaire bon record en la seva gestió, sembla que no coneix els problemes realment importants de seguretat.

I l'única cosa que proposa és augmentar en un 50% la Guàrdia Urbana, que faria impossible a l'Ajuntament contractar mestres, treballadors socials o qualsevol altre tipus de professional. Menys demagògia i més propostes que realment ajudin. La seguretat és massa important com per deixar-la en mans dels que la utilitzen per espantar i guanyar vots. 

Participaciones de loslectores

Másdebates