Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Respectem el desenvolupament dels infants"

Los mejores disfraces de Carnaval para niños y niñas

Los mejores disfraces de Carnaval para niños y niñas

He treballat en una escola, a P-3 concretament, i em sorprenen els referents de pel·lícules que tenen la majoria d'infants. El dia de carnaval, vaig veure un Black Panther, un Capità Amèrica, un Darth Vader, entre altres... Entenc perfectament que els adults tinguem moltes ganes de compartir amb els nostres fills i filles les nostres passions més 'freaks'. Però com a adults que som hem de poder exigir-nos paciència, ja que 3 anys no és una edat apropiada per veure 'Star Wars', ni 'Los Vengadores'... és més, ni tan sols és una edat apropiada per massa pel·lícules, sincerament.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Hi ha moltíssimes coses que als 3 anys sí que poden ser referents beneficiosos, útils i educatius per a ells i el seu desenvolupament. Seguint amb l'exemple del carnaval, més interessant seria buscar una disfressa sobre un animal que els agradi, un personatge d'un conte o, si volem entrar en el terreny audiovisual, buscar personatges de sèries infantils apropiades, com 'Les Tres Bessones', la 'Pepa Pig', 'Pingu'... perquè aquests són els referents que els toquen per edat i hem de poder donar-li el valor i la importància que tenen. A la classe, expliquem contes sobre l'arribada d'un germanet, el primer dia d'escola, anar d'excursió... situacions trivials del seu dia a dia, que encara que a nosaltres ens semblin fàcils, per a ells són terreny desconegut i, en moltes ocasions, difícil.

Hem de poder ser pacients i en comptes de voler que assumeixin els nostres gustos, intentar gaudir dels seus. Ja arribarà un dia en què podrem seure amb ells i fer una marató d''Star Wars', però ara no és aquest moment, i si no valorem i gaudim el procés que fan ara, ens perdrem coses meravelloses, i això sí que puc assegurar, que mai tornarà.

Participaciones de loslectores

Másdebates