Rèplica de treballadors del Museu Picasso a les declaracions del seu Director

Lluis Bagunyà i 15 signatures més

Com a treballadors del Museu Picasso, ens sentim profundament afectats per les declaracions que el director del centre, el senyor Bernardo Laniado-Romero ha fet a EL PERIÓDICO el 18 de febrer. Considerem que, a banda d’inoportunes ─perquè la qüestió que s’està dirimint és la de la seva continuïtat en el càrrec─, són terriblement injustes i esbiaixades, atesa la situació de profund descontentament que regna entre bona part del personal de la institució i que té unes arrels de naturalesa ben diversa.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Les queixes d’un sector important i qualitativament significatiu del museu havien estat només presentades tant a la pròpia Direcció del Museu com als responsables de l’ICUB, però no s’han fet públiques fins ara per una prudència i discreció, que el mateix Director ha trencat amb aquesta declaració.

Quan diu “Al Picasso hi ha persones que no treballen i unes altres que van desbordades”, reconeix la seva pròpia incapacitat de delegar, de motivar, de crear equip i de repartir equilibradament les càrregues de treball. N’és una prova que, d’ençà de la seva arribada, d’una plantilla d’una trentena, nou treballadors han abandonat ja el Museu, alguns amb força anys d’antiguitat i implicació personal.

El malestar del personal del museu no es deu, així doncs, com diu el senyor Laniado-Romero, a la desigual càrrega de treball entre els treballadors, sinó a un estil de direcció personalista, poc transparent i que margina a qui discrepa, per bon professional que sigui. 

Lluís Bagunyà,  Responsable de Relacions Institucionals

Reyes Jiménez, Cap de Restauració

Malén Gual,  Conservadora de la Col·lecció

Sílvia Domènech, Cap del Centre de Recerca i Coneixement

Margarida Cortadella, Responsable de Biblioteca

Marta Jové, Responsable de Publicacions

Isabel Cendoya, Coordinadora d’Exposicions

I  uns altres nou treballadors més que prefereixen mantenir l’anonimat.

Participaciones de loslectores

Másdebates