Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal: "Treballem per promoure i construir habitatge de primera qualitat"

Finca adquirida por el Ayuntamiento de Barcelona en la calle de Balmes para destinar a vivienda pública.

Finca adquirida por el Ayuntamiento de Barcelona en la calle de Balmes para destinar a vivienda pública. / JOAN CORTADELLAS

Apreciada Àngela,

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En primer lloc, volem agrair-vos la vostra recent publicació a EL PERIÓDICO sobre el parc públic d’habitatges de Barcelona. La vostra opinió ens ajuda a millorar el servei i ens plau comunicar-vos que hem traslladat la vostra publicació al departament corresponent.

Respecte el que comenteu en el vostre escrit, ens plau comunicar-vos que l’equip tècnic de l'Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) està al cas de la situació que viviu en l’anomenat bloc d’habitatges i ens ha transmès que els serveis corresponents estan treballant en el compliment de la resolució dels problemes sobrevinguts, habituals en una nova promoció.

En aquest sentit, estem exigint a l’empresa que va guanyar la licitació, el compliment estricte amb tot allò que s’ha anat registrant. Els equips pertinents estan dedicant esforços i dedicació per complir amb els màxims estàndards de qualitat i eficiència. No obstant, encara necessitem una mica més de temps per resoldre-ho definitivament. Us preguem, així doncs, que disculpeu les molèsties que aquesta situació us està provocant, tot compartint el desig de solucionar-ho el més aviat possible.

Des de l’ajuntament ens agradaria traslladar-vos que treballem per promoure i construir habitatge de primera qualitat i vetllem pel compliment dels terminis i qualitats a les obres exigides en les licitacions. També contemplen elements sostenibles, de baix consum energètic i de màxima confortabilitat, tal com comenta en la seva carta.

Així mateix, voldríem informar-vos dels canals de comunicació dels que disposem per donar servei i atenció a les persones usuàries de Parc Públic, mitjançant l'Oficina d'Informació i Atenció de l'IMHAB. Existeixen diferents vies: presencial amb cita prèvia trucant al 010 o al web de l'IMHAB; per telèfon, trucant al 932 915 404 / 932 915 424 i, pel Servei d'Assistència Tècnica, trucant al telèfon 932 915 411; també per correu electrònic, adreçant-vos a. imhab@imhab.cat i, per últim, a l'àrea d'usuari de la web de l'IMHAB, via Internet.

Finalment, volem agrair-vos de nou el vostre compromís amb el manteniment i bona qualitat del parc públic d’habitatges de la nostra ciutat. Esperem haver resolt els vostres dubtes i us convidem a estar en contacte per futures comunicacions.

Participaciones de loslectores

Másdebates