Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal a la foto-denúncia "Nuevos 'paisajes' en el distrito de Sant Andreu de Barcelona"

Operarios del sistema ’porta a porta’ en el barrio de Sarrià.

Operarios del sistema ’porta a porta’ en el barrio de Sarrià. / Ajuntament de Barcelona

En resposta a la foto-denúncia "Nuevos 'paisajes' en el distrito de Sant Andreu de Barcelona" , d'Adolfo Junco, volem manifestar que des de l’Ajuntament de Barcelona som conscients del canvi d’hàbits que suposa per al veïnat de Sant Andreu de Palomar la implementació del porta a porta, i agraïm tots els suggeriments que rebem ja que ens permeten ajustar i repensar el sistema de recollida allà on és necessari. Efectivament, en aquest barri hem fet una aposta decidida pel porta a porta ja que és un mètode de recollida molt efectiu a l’hora d’incrementar la recollida selectiva. En aquest sentit, a la ciutat de Barcelona fa més de 10 anys que estem estancats en el 40% en aquest tipus de recollida i el porta a porta ens ajuda a pujar els nivells a un 60-70%, acostant-nos als objectius marcats per la Unió Europea per a l’any 2030.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Malgrat que, tal com hem dit, la implantació del sistema, que també s'aplica a Sarrià i està previst estendre a més barris, implica un canvi hàbits que requereix de la col·laboració ciutadana, les xifres indiquen que menys del 5% dels usuaris i usuàries del porta a porta fan marxa enrere un cop han provat el sistema. A més, el porta a porta no només millora la qualitat dels residus recollits i eleva els índexs de recollida selectiva, sinó que elimina contenidors i fa guanyar espai públic i permet eventualment la implementació de sistemes de bonificacions per a qui més recicla.

Ciutats com Berlín, Roma, París, Seül, Atlanta, Milà, Nova York o San Francisco ja fa anys que compten amb un sistema porta a porta, però no cal anar tan lluny: a casa nostra, ciutats com Berga també fa temps que el tenen instaurat amb èxit. El porta a porta funciona sempre que tota la ciutadania se’n corresponsabilitzi. Això implica fer servir les bosses homologades i respectar els horaris i normes establerts. Agraïm per avançat tot l’esforç i la complicitat del veïnat en la implantació d’aquest sistema que ens permetrà complir amb les exigències de la normativa europea en matèria de sostenibilitat.

Esperem haver aclarit part de les seves inquietuds. Si vol ampliar la informació, pot consultar les preguntes freqüents sobre el porta a porta en aquest enllaç:

https://ajuntament.barcelona.cat/neteja-i-residus/sites/default/files/2021-12/PreguntesFrequents_PaP_SantAndreuPalomar.pdf 

Participaciones de loslectores

Másdebates