Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal: "Promovem una mobilitat sostenible"

La línea de bicibús de Tres Torres, el pasado viernes, celebrando su segundo aniversario de ruta ciclista escolar

La línea de bicibús de Tres Torres, el pasado viernes, celebrando su segundo aniversario de ruta ciclista escolar / Joan Cortadellas

 Apreciat Álvaro, hem llegit amb atenció la seva carta al director publicada el 27 de febrer a EL PERIÓDICO, "Me desespera el caos circulatorio de las calles en horas punta".

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Des de l’Ajuntament treballem amb la premissa que, en un context d’emergència climàtica com l’actual, es prioritari posar al centre de les polítiques urbanes la salut pública, el dret a respirar aire net i la mobilitat sostenible.

Els hàbits de la mobilitat avancen, des de fa 50 anys, cap a noves maneres de desplaçar-se i Barcelona està adaptant l’espai urbà per garantir un repartiment més equitatiu entre els diferents models de transport.

Com a consistori, no podem girar l’esquena al fet molt preocupant que cada any moren de forma prematura 800. 000 persones a Europa a causa de la contaminació urbana i, per tal d’afrontar aquest greu problema de salut pública que ens afecta a tothom, promovem una mobilitat sostenible i fomentem l’ús de transport saludable (anar amb peu o bicicleta) o col·lectiu, com el transport públic.

En coherència amb aquest objectiu de protegir la salut de la ciutadania, l’Ajuntament, a través del Programa Superilla, està executant obres de millora a l’espai públic per allotjar més verd i més espais de trobada i passeig de qualitat, on es prioritzin la mobilitat sostenible i la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes.

Pel que respecta a les afectacions del carrer Calàbria a les quals vostè es refereix de manera concreta en el seu escrit, és possible que la marxa ciclista a la qual es refereix sigui el bicibús de la zona, una modalitat de transport escolar amb bicicleta on els infants van acompanyats de persones adultes per anar a l’escola, amb un recorregut definit i un horari de pas.

Pel que fa a les obres del carrer Calàbria, tenen a veure amb la millora de serveis i canalitzacions a l’entorn i es duen a terme de manera coordinada entre els serveis i àmbits municipals que ho gestionen, així com amb empreses subministradores de serveis. L’objectiu és minimitzar l’impacte que puguin tenir aquests treballs.

Agraïm que ens hagi fet arribar la seva opinió i quedem a la seva disposició per a futures comunicacions. 

Participaciones de loslectores

Másdebates