Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal a la carta 'Ada Colau y los alquileres'

Anuncio de alquiler de locales.

Anuncio de alquiler de locales. / FERRAN NADEU

En resposta a la carta de José Manuel Fernández-Arroyo Ada Colau y los alquileres en Barcelona, volem manifestar que des de l'Ajuntament de Barcelona som conscients que calen mesures urgents per controlar l'augment indiscriminat dels preus del lloguer. És una prioritat per al Consistori i es treballa intensament per pal·liar els efectes d'un mercat de lloguer a l'alça. Estem implementant polítiques concretes per atendre la situació actual d'emergència habitacional i per actuar sobre les causes específiques que afecten el dret a l'habitatge.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Cal subratllar que l'Ajuntament de Barcelona no té a l'abast tots els mecanismes legals possibles per posar fre a l'augment del preu dels lloguers i és per això que ha reclamat al govern espanyol els canvis legislatius pertinents per posar un límit a aquest augment.

Els darrers dies hem donat suport a la proposició de llei presentada el passat 5 d'abril al Congrés dels Diputats per regular els lloguers abusius i millorar les garanties i l'accés a l'habitatge de lloguer. Aquesta mesura permetria als ajuntaments declarar determinades zones d'especial protecció.

A més, estem en profund desacord amb les mesures del Pla estatal de l'habitatge 2018-2022. Des del govern municipal es van presentar al·legacions, les quals es basaven en el fet que els problemes que es generen per la manca d'inversió i per la manca d'un projecte de polítiques públiques d'habitatge del Govern de l'Estat recauen en els municipis. Aquestes propostes, però, han estat ignorades.

Entre més reivindicacions, considerem que és imprescindible la reforma de la Llei d'arrendaments urbans (LAU) per allargar la durada mínima dels contractes de lloguer i regular-ne el preu. També és urgent trencar la tendència de retallades de l'Estat dels últims anys pel que fa a l'habitatge, que han suposat una reducció del 70% de la partida pressupostària. La inversió hauria de ser de l'1,5% del PIB, començant amb 2.000 milions d'euros aquest 2018. És imprescindible incrementar el pressupost per poder ampliar l'oferta d'habitatge assequible.

L'Ajuntament ha impulsat durant aquest mandat la construcció de 4.500 habitatges, dels quals 3.600 seran de lloguer públic. Això suposa una inversió del voltant de 500 milions, assumida només per l'Ajuntament. D'altra banda, l'Ajuntament està finançant, amb més del 90%, la despesa de les diferents polítiques d'habitatge, com els ajuts a la rehabilitació o els ajuts al pagament del lloguer.

Per tot això, continuem treballant precisament perquè som conscients que aquesta situació requereix la implicació de tothom. I demanem un cop més la coresponsabilitat institucional necessària per fer un front comú per aconseguir afavorir, encara més, l'accés a un habitatge digne per a tothom.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates