Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal a la carta "El Bicing s'ha convertit en una mena de 'jocs de la fam'"

Una estación de Bicing de Barcelona.

Una estación de Bicing de Barcelona. / RICARD CUGAT

En resposta a la carta "El Bicing s'ha convertit en una mena de 'jocs de la fam'", volem manifestar que el Bicing és un transport individual i alhora, compartit. Com a tot mitjà d’ús individual, a vegades pot comportar que s’entengui que Bicing pot adaptar-se a les necessitats personals de cadascú. Per contra, és un servei basat en la rotació, per exemple en aquest mes d’octubre l’han utilitzat, de mitjana, unes 50.000 persones cada dia.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La flota compta amb 7.000 bicicletes (4.000 mecàniques i 3.000 elèctriques) i 519 estacions repartides per tota la ciutat. Entre gener i octubre, s’han fet 13,5 milions de desplaçaments, un 7,5% més que durant el mateix període de 2021. El 54% d’aquests desplaçaments s’han fet en bicicletes elèctriques i el 46%, en mecàniques. La rotació mitjana de les bicicletes mecàniques és de 6 usos/dia, mentre que de les bicicletes elèctriques és de 8-9 usos/dia. Diàriament de mitja es fa el manteniment tant correctiu com preventiu d’entre 250 i 300 bicicletes al dia.

Per optimitzar la distribució de les bicicletes d’una forma mes eficient, Bicing aplica sistemes i models intel·ligents. Utilitza, per exemple, programaris que treballen amb dades històriques d’usos i realitzen una projecció de moviments de les pròximes 4 hores. Amb aquesta informació s’assignen les diferents accions i reposicions als vehicles de redistribució.

També, per optimitzar la disponibilitat de bicicletes, Bicing ha innovat incorporant a l’app SMOU, un servei predictiu que permet als més de 135.000 usuaris o usuàries actuals saber si té probabilitats altes, mitges o baixes de trobar una bicicleta o ancoratge lliures a una estació determinada. Una novetat que s’afegeix a les que ja estan operatives, com la reserva prèvia de bicicleta o el sistema d’intel·ligència artificial que permet una millor reposició de bicicletes a les estacions.

A mitjans de 2023, està previst electrificar 1.000 bicicletes mecàniques. D’aquesta manera hi haurà 3.000 bicicletes mecàniques i 4.000 elèctriques. Segons estudis interns de l’Ajuntament de Barcelona i B:SM, el Bicing va evitar, el 2021, al voltant de 200.000 desplaçaments en vehicles de combustió a la ciutat. 

Participaciones de loslectores

Másdebates