Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal a la carta "Con la ampliación de terrazas, en Barcelona el espacio público se regala"

Mesas de una terraza en la calzada, de acuerdo con la regulación excepcional del ayuntamiento, este lunes en la calle de Amigó.

Mesas de una terraza en la calzada, de acuerdo con la regulación excepcional del ayuntamiento, este lunes en la calle de Amigó. / RICARD CUGAT

En resposta a la carta d'Enric Vivanco "Con la ampliación de terrazas, en Barcelona el espacio público se regala" , és cert que el Govern municipal està desplegant un conjunt de mesures per tal que el sector de la restauració i els establiments de barri disposin de més superfície a l'espai públic. Però aquestes mesures s'han d'entendre com a concessions temporals i excepcionals que tenen per objectiu impulsar la recuperació econòmica d'un sector especialment sacsejat per la crisi de la covid-19.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Les noves terrasses i ampliacions que s'estan autoritzant se situen prioritàriament a espais de calçada confrontants a la vorera, com cordons d'aparcament o carrils de circulació, i sempre sense afectar cap carril bici o de transport públic, l'accés a pàrquings i equipaments, el pas de vehicles de serveis i l'ús i visualització dels serveis públics i senyals de trànsit. Quan es proposa ocupar un carril de circulació, cal que els establiments que volen tenir terrassa presentin una proposta unitària per un tram de carrer complert. I si no és possible posar la terrassa en calçada, els tècnics de l'Ajuntament formulen altres solucions d'ubicació que garanteixin sempre el compliment del distanciament social, imprescindible en aquest temps de pandèmia.

En aquest sentit, a les places, rambles i espais singulars, només s'autoritza ampliar la superfície de les terrasses quan aquestes no superen el 50% de la superfície lliure de pas, i sempre que els espais lliures siguin adequats. En voreres i plataformes úniques, és obligatori garantir un pas lliure de vianants de dos metres.

Addicionalment, l'únic mobiliari autoritzat en aquestes ampliacions d'espai per a terrasses són les taules, quatre cadires per cada taula, para-sols i, quan s'ocupa en calçada, també jardineres. A més, l'Ajuntament està instal·lant elements separadors respecte als carrils de circulació.

Cal recalcar que les noves terrasses o ampliacions no poden en cap cas interferir en les necessitats que puguin tenir altres establiments o activitats comercials derivades del compliment de distàncies de seguretat sanitària. En aquests casos, cal establir un espai lliure suficient per poder fer les esperes corresponents amb seguretat, i garantint les condicions d'accessibilitat a l'espai públic.

Amb tot, l'objectiu d'aquest decret d'ampliació excepcional i temporal de terrasses és impulsar l'activitat econòmica i garantir que la represa de l'activitat a l'exterior sigui segura i es faci respectant les distàncies entre persones, les recomanacions sanitàries i els criteris marcats per les autoritats competents.

Pot consultar el decret d'ampliació excepcional i temporal de terrasses en aquest enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/paisatgeurba/sites/default/files/decret_de_lalcaldia_de_21_de_maig_de_2020.pdf

Agraïm el seu interès per un espai públic de qualitat i l'animem a posar-se en contacte amb l'Ajuntament a través del telèfon gratuït 900 226 226 si observa que alguna terrassa no compleix els requisits de lliure pas i seguretat sanitària.

Participaciones de loslectores

Másdebates