Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal a la carta 'Barcelona, una ciutat sense l'ànima que tenia'

Unos jardineros arreglan los arbustos de los jardines de la Sagrada Família.

Unos jardineros arreglan los arbustos de los jardines de la Sagrada Família. / Maite Cruz

En resposta a la carta de Carmen Alemany 'Barcelona, una ciutat sense l'ànima que tenia', coincidim amb la lectora en què l'emergència sanitària provocada per la covid-19 ha fet que Barcelona afronti reptes com a ciutat per tal d'adaptar-se a les noves circumstàncies sense deixar de ser aquest espai de convivència tan estimat per la ciutadania.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En aquest sentit, és cert que el confinament decretat a partir del mes de març va obligar a restringir certes actuacions de jardineria i, a més, l'absència de persones als espais verds va afavorir un creixement destacat del verd de la ciutat coincidint amb la primavera més plujosa de l'última dècada. Per tal de revertir la situació, els equips tècnics de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins han reforçat el manteniment del verd durant aquesta tardor. Així, s'està desplegant un pla d'actuació especial que durarà fins a finals de desembre i permetrà actualitzar totes les actuacions afectades que han hagut d'ajustar el calendari aquest 2020. En total, s'actuarà en cinc àmbits prioritaris: reforç d'espais verds exteriors dels centres educatius, sega de gespes i prats, desbrossament d'escocells i neteja de paviments de sauló en zones d'ús intensiu, plantació d'arbres a la via pública i renovació dels grups de flor. Els resultats d'aquest reforçament dels treballs de manteniment del verd ja s'estan deixant veure en diferents àrees de la ciutat i esperem que la ciutadania els vagi notant (i gaudint) a mida que avança la tardor.

Respecte a com s'estan adaptant els serveis de neteja a la nova situació, volem posar en valor que aquest estiu es va activar un pla de neteja específicament dissenyat per donar resposta al context sanitari actual reforçant la neteja en zones d'estada com places, parcs i espais verds. En concret, el dispositiu d'estiu va comptar amb 61 equips de reforç integrats per 106 persones. Els serveis de neteja continuen atents a aquells espais en què es fa un ús intensiu per part de la ciutadania amb l'objectiu de dissenyar plans de reforçament de la neteja si s'escau.

Una altra manera en què la ciutat s'ha intentat adaptar a la nova situació ha sigut l'aprovació de la implantació de noves terrasses i ampliacions a l'espai públic com a mesura immediata per donar suport al comerç i a la restauració, sectors molt colpejats per la crisi sanitària. La mesura, a la qual també fa referència la lectora a l'escrit, ha sigut un èxit gràcies a la feinada d'un equip tècnic de més de 80 persones que s'ha encarregat de gestionar les sol·licituds i a l'acord assolit amb el sector per implantar les ampliacions. En total, fins a meitat de setembre es van rebre més de 6.731 peticions. Se n'han tramitat i respost el 92%: 3.600 de resoltes i 2.400 que presentaven d'entrada defectes no esmenables. De les resoltes, més de 2.600 (71%) s'han autoritzat, i les 1.000 restants s'han denegat. Les xifres demostren que la mesura era necessària i ha funcionat. Milers de petits negocis han pogut acollir-se a l'ampliació, millorar els seus ingressos i salvar llocs de treball. I, a la vegada, hem contribuït a dinamitzar l'espai públic i fer-lo més proper i viu.

Finalment, volem agrair l'interès de la ciutadana per una Barcelona de la qual en puguem gaudir tots i totes en uns temps complicats com els que han tocat viure i li recordem que l'Ajuntament disposa d'un canal en línia a través del qual pot fer-nos arribar queixes i suggeriments específics: https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/ca/queixes-i-suggeriments

Participaciones de loslectores

Másdebates