Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica de l'Ajuntament de BCN: 'L'ampliació de la xarxa de carrils bicicleta'

Carril bici que une Esplugues y Sant Just

Carril bici que une Esplugues y Sant Just / Ayto. Sant Just

En resposta a la carta del ciutadà José Ramón Abuin, publicada a EL PERIÓDICO l'11 de març de 2019 en relació a la dificultat d'aparcament a Sant Gervasi i els carrils bici, us informem que el PMU de Barcelona preveu l'ampliació de la xarxa de carrils bicicleta de la ciutat, així com la circulació del servei de bus en infraestructura pròpia de manera que millori la seva velocitat i regularitat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Aquesta ampliació de la xarxa de carrils bicicleta i carrils bus s'aconsegueix transformant carrils de circulació i, quan no és possible, d'estacionament. L'eliminació de places d'estacionament suposa un inconvenient, per això es prioritza l'eliminació de places de zona blava, que donen servei als forans, intentant conservar l'àrea verda, que donen servei als veïns.

Addicionalment, i sempre que és possible, es permet l'estacionament nocturn de carrils de circulació i carrils bus, quan no hi ha servei. Som conscients que una plaça nocturna no és el mateix que una plaça de 24h, malgrat això, ens ajuda a mitigar els inconvenients que es generen. Amb aquestes actuacions, especialment sobre els vials, bicicleta i transport públic, s'espera assolir una mobilitat menys basada en els vehicles particulars i, per tant, més segurasostenibleequitativa i eficient.

D'altra banda, el passat febrer es van dur a terme ampliacions d'àrea d'aparcament al seu districte. A Sarrià-Sant Gervasi s'ha traslladat l'àrea verda del c. Jesús i Maria al carrer Vista Bella (141 places) i a Sarrià s'ha ampliat recentment la zona 14 en 409 places. Alhora, us informem que estem estudiant la possibilitat d'ampliar la zona 15 intra-rondes de Sant Gervasi-La Bonanova per dotar-la de més places d'aparcament.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates