Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica de l'Ajuntament de BCN: 'El conflicte dels excrements de gossos a la Plaça Charlie Rivel'

’Cactus’, con su medalla.

’Cactus’, con su medalla. / TWITTER / MARATÓN DE SABLES

En resposta a la carta de Montserrat López sobre el conflicte amb els excrements de gossos a la Plaça Charlie Rivel, us informem que la policia de barri ha fet seguiment de la vostra demanda per controlar el bon ús de l'espai públic especialment dels portadors de gossos.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Així mateix i a banda de la presència no uniformada que s'efectua des de l'equip de gestió de conflictes per intentar localitzar a aquestes persones incíviques pel que fa a la tinença d'animals, també hem comunicat la problemàtica a les patrulles que cobreixen aquesta demarcació de Roquetes per tal que, en la mesura que el servei ho permeti, augmentin els recorreguts per la plaça i zones del voltant.

En referència a la vostra sol·licitud d'instal·lació de tanques que delimitin l'espai verd hem traslladat la vostra demanda a la Regidoria de districte, qui ens ha comunicat que no contemplen la col·locació d'aquest tipus de mobiliari urbà. Tanmateix, us informem que la setmana vinent es durà a terme control específic a la plaça Charlie Rivel i entorns en què està inclòs aquest punt de control per quan facin campanyes de civisme respecte a la tinença responsable d'animals.

Aprofitem per recordar que la tinença responsable d'animals de companyia de la ciutat de Barcelona comporta complir una sèrie de compromisos, tant amb l'animal com amb la societat en què vivim, entre els quals hi ha la recollida de deposicions. Els excrements, tant en la via pública com en les àrees d'esbarjo, s'han de recollir i llençar al contenidor gris o en una paperera i dins d'una bosseta. No recollir els excrements dels gossos pot comportar una multa de fins a 900 euros si es produeixen en parcs infantils i fins a 300 euros si es produeixen en la via pública. Cal tenir en compte, però, que aquest tipus d'infraccions requereixen detectar l'infractor just en el moment de la pràctica incívica, atès que passats uns instants, és molt difícil saber qui ha estat l'infractor que no ha recollit les deposicions.

Així mateix, cal tenir en compte que la ciutat disposa d'una xarxa d'àrees d'esbarjo per a gossos, on els gossos poden córrer, jugar i fer les seves necessitats. Tot i que són els propietaris dels ciutadans els responsables de recollir els excrements dels gossos, totes les àrees d'esbarjo i pipicans es netegen diàriament i mensualment es procedeix a la seva desinfecció, en horari nocturn, amb un producte completament innocu que conté propietats bactericides.

Lamentem les molèsties que això els pugui ocasionar i agraïm la vostra participació i restem a la vostra disposició per a futures comunicacions.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates