Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica de l'Ajuntament de Barcelona: "El 90% de desplaçaments en bus es pot fer amb un màxim d'un intercanvi"

Un bus de la red ortogonal de Barcelona.

Un bus de la red ortogonal de Barcelona. / JOAN PUIG

En resposta a la carta de Martina Manzano, publicada el passat 26 de novembre a EL PERIÓDICO, l'informem que el desplegament definitiu de la Nova Xarxa Bus permet a la ciutadania disposar d'una xarxa d'autobusos ràpids que possibiliten desplaçar-se per la ciutat amb velocitat i comoditat i combinar-ho fàcilment amb d'altres mitjans de transport públic, de manera que es poden fer el 90% dels desplaçaments amb un màxim d'un intercanvi.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Aquesta xarxa connecta també el teixit urbà amb els límits de la ciutat i millora la mobilitat entre Barcelona i els municipis veïns. És sostenible i eficient, tant en termes ambientals com econòmics. Alhora, garanteix al 95% de la població disposar d'un servei de bus ràpid a menys de 300 metres de casa.

A més a més, la nova xarxa de bus d'altes ofereix més freqüència de pas (de 5-8 minuts els dies feiners de 7.00 a 21.00 hores), més facilitat d'ús, connectivitat i millora de la informació estàtica i dinàmica als passatgers, tant a les parades com als vehicles.

Quan es va crear la línia H10 a què fa referència el lector a la carta es va mantenir el recorregut de referència de les línies 43 i 44. En el cas de Les Corts, es va apropar la línia fins l'estació de Sants direcció Les Corts, però sense modificar el tram Avinguda Madrid i Numància. Això implica que els veïns i veïnes poden anar a buscar l'H10 amb les línies D20, 54+V5, 54+V7 (CAP Numància)i, en cas d'agafar l'H10 per anar més enllà del corredor Muntaner/Aribau, es pot fer el transbord en l'àrea d'intercanvi Esquerra de l'Eixample.

Com a informació general, us comuniquem que la Línia H10 dóna servei fins la Plaça de Sants i la línia 54 manté el seu recorregut entre Cardenal Reig i Estació del Nord, millorant la freqüència de pas (de 9 minuts a 6 minuts). La línia H8 circula per Travessera de les Corts en els dos sentits de la marxa entre Comandant Benítez i Riera Blanca. En el tram del carril bus en contrasentit, s'ha fet un reforç de la senyalització vertical i horitzontal per tal d'evitar possibles conflictes en la via pública. Ara bé, els dies que hi ha partit al Camp Nou, i sota petició de la Guàrdia Urbana, quan es talli la circulació de vehicles a Travessera de Les Corts, la línia serà desviada ara en els dos sentits de la ruta.

La previsió inicial del projecte era que la línia H8 circulés en sentit Llobregat per Travessera de les Corts i tornés per Avinguda Madrid i que la línia H10 finalitzés a Plaça de Sants mantenint la línia 54 amb unes condicions similars.

La nova xarxa de bus ràpids és fruit d'un ampli consens polític i social i ha inclòs grups específics de treball (Pacte per la Mobilitat, Consell de la Gent Gran, etcètera) o sessions obertes d'informació i debat a tots els districtes de la ciutat. 

Agraïm l'interès del ciutadà per una millor mobilitat a Barcelona i, des de l'Ajuntament, mantenim el nostre compromís de continuar treballant per a aconseguir-la.

Participaciones de loslectores

Másdebates