12 ago 2020

Ir a contenido

Réplica del Consorci d'Educació: Hi haurà inversió a l'escola Ignasi Iglesias i una nova escola

Mercè Massa Rincón

En resposta a la carta de la senyora Rosa Jové publicada ahir, 22 de febrer, en relació a l’Escola Ignasi Iglésias, cal fer els aclariments següents:

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

En els darrers cursos escolars, la demanda creixent de places als centres públics del districte de Sant Andreu ha comportat la creació continuada de grups addicionals o «bolets» (un mateix grup de 25 alumnes que fa tot el recorregut de P3 a 6è, ocupant una aula, però sense consolidar-se al centre) a les escoles Can Fabra, Congrés-Indians, Ferran i Clua, Eulàlia Bota, La Maquinista, Mestre Enric Gibert i Camins, Ramon Berenguer III, Sant Pere Nolasc i la mateixa Escola Ignasi Iglésias.

Actualment, l’estabilització del creixement del padró i de la demanda ha fet necessari l’increment de l’oferta de places a la zona. De manera consensuada amb el districte de Sant Andreu, el Consorci d’Educació ha aprovat, de cara al proper curs 2016-2017, l’inici de les activitats d’una nova escola (Escola La Sagrera) i la incorporació d’una segona línia estructural a l’Escola Ignasi Iglésias. En aquest sentit, aquest centre educatiu oferirà a partir del curs vinent dos grups de P3, que, de moment, es podran situar a les seves instal•lacions actuals. 

Per donar resposta al creixement progressiu del centre (amb un nou grup cada curs escolar), està prevista una reforma i adequació dels espais, que anirà acompanyada d’una important inversió en obres, lligada al pressupost del Pla d’inversions municipal. De tota manera, no es descarta la ubicació de mòduls provisionals puntualment, durant algun curs, per fer compatible el creixement de la segona línia i el desenvolupament de les obres amb el funcionament del centre.

El Consorci d’Educació té la voluntat de compartir aquest projecte i la seva planificació amb la comunitat educativa de l’Escola Ignasi Iglésias a mesura que aquest es vagi definint.


Mercè Massa Rincón
Gerent del Consorci d’Educació

Participaciones de loslectores

Másdebates