Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica de l'Ajuntament de Barcelona a una carta sobre els vehicles d'ús compartit

Seis motos eléctricas del servicio de Motosharing de Acciona, aparcadas en el paseo de Taulat de Barcelona.

Seis motos eléctricas del servicio de Motosharing de Acciona, aparcadas en el paseo de Taulat de Barcelona. / MÒNICA TUDELA

En resposta a la carta d'Albert Martínez, us informem que l'Ajuntament de Barcelona aposta per la regulació de l'ús de l'espai públic que fan els vehicles d'ús compartit en el marc del compromís per una mobilitat més saludable, segura i eficient.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En aquest sentit, l'Ajuntament de Barcelona va aprovar una regulació de bicicletes i motos compartides que serà efectiva a partir de l'1 de gener de 2020. En total, hi ha un límit de 6.958 llicències per a motocicletes i ciclomotors elèctrics, de les quals un màxim de 2.319 es poden adjudicar a la mateixa persona o entitat. Per tal d'assegurar que la capacitat de l'espai públic és suficient per a absorbir aquest tipus de mobilitat, cada una de les llicències atorgades té una vigència inicial de tres anys que l'Ajuntament revisa anualment per tal de fer tots els ajustos necessaris.

A més a més, el desplegament s'avalua de manera continuada en base a les dades proporcionades pels operadors, que estan obligats a informar l'Ajuntament de la ubicació de tots els seus vehicles. En cas d'incomplir les condicions d'ús de l'espai públic, s'imposaran sancions de 450,76 euros. A més, l'Ajuntament també podrà comissar vehicles si s'utilitzen un cop extingida la llicència.

El govern municipal aposta pels serveis de mobilitat compartida perquè suposen una bona opció per a reduir el parc de vehicles existents, disminuir la contaminació, fomentar una mobilitat més sostenible i impulsar l'ús de vehicles elèctrics.  Els sistemes de vehicle compartit també afavoreixen la gestió de l'aparcament perquè en redueixen la seva demanda: es calcula que un vehicle multiusuari substitueix entre cinc i vint vehicles privats, la majoria dels quals passen gran part de la seva vida útil aparcats. 

Lamentem la concentració de vehicles que comenta i us informem que si detecta una concentració de vehicles d'aquesta envergadura, estiguin ben o mal estacionats, pot posar-se en contacte amb la Guàrdia Urbana per a la seva gestió.

Agraïm el seu interès per la preservació d'un espai públic de qualitat.

Participaciones de loslectores

Másdebates