Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica a la carta "Conseller Damià Calvet, energies renovables sí, però no així"

Parque eólico de Tortosa.

Parque eólico de Tortosa. / JOAN REVILLAS

Benvolgut senyor Josep Barjuan, voldria agrair la seva carta sobre energies renovables, però contrastar alguns dels aspectes que esmenta en el seu escrit. La creació de la Ponència d’energies renovables emana del Decret aprovat pel Parlament amb el suport de la majoria dels grups de la Cambra (JxCat, ERC, Cs, PSC i Comuns). Aquesta Ponència, a més, compta amb la participació de quatre departaments de la Generalitat, que avaluen si les propostes que arriben són compatibles amb els criteris ambientals, agraris, culturals, urbanístics, paisatgístics, territorials i econòmics. És un òrgan multidisciplinari que també demana l’opinió als ajuntaments afectats, els millors coneixedors del seu territori.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La tasca de la Ponència consisteix a filtrar els projectes, analitzar-los sota aquests paràmetres i, si no s’adeqüen a les condicions marcades, descartar-los. Si es decideix entre tots que sí que és viable (alguns amb condicions), s’enceta un altre procés de tramitació, des del vessant urbanístic i ambiental, que haurà de superar igualment una informació pública on tothom podrà presentar les seves al·legacions. És important, doncs, saber que la Ponència de renovables no té la darrera paraula: una cosa són les propostes presentades i una altra ben diferent seran les que es puguin aprovar després de tot el procediment.

Així doncs, el convido a valorar la major o menor afectació territorial un cop els projectes de renovables hagin rebut el vistiplau definitiu. Les energies renovables serveixen per combatre el canvi climàtic que ja està perjudicant l’agricultura, el paisatge i la biodiversitat. Sense transició energètica, no hi haurà res a preservar, ni prosperitat a repartir.

Participaciones de loslectores

Másdebates