Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Cal una reforma educativa per millorar l'aprenentatge

Un escolar aprende a escribir en un centro de Barcelona.

Un escolar aprende a escribir en un centro de Barcelona. / DANNY CAMINAL

El sistema educatiu a primària i secundària està desfasat i no s'adapta a les necessitats dels joves. Estudis recents confirmen que els nens i joves dormen menys hores de les que necessiten diàriament per al seu correcte creixement i desenvolupament. Això no és degut a estar enganxats als telèfons o a les videoconsoles, sinó als horaris de les escoles i instituts.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Un altre factor que cal tenir en compte és el temps que es dedica a cada assignatura. Amb una hora de classe, que mai és íntegra, no hi ha prou temps per assimilar els continguts que s'estan treballant. I un cop els alumnes entren en la dinàmica, els toca passar de català a matemàtiques.

Els temps han canviat, i el model educatiu també hauria de plantejar-se una renovació. Molts professionals apunten diferents mesures que es podrien prendre per tal de millorar el funcionament de les escoles i els instituts en benefici dels seus alumnes per tal que puguin adquirir competències i coneixements adequadament.

Participaciones de loslectores

Másdebates