Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La reducció de les taxes universitàries, un pas insuficient sense finançament en recerca i docència

Pruebas de acceso a la universidad en Barcelona, en una imagen de archivo. 

Pruebas de acceso a la universidad en Barcelona, en una imagen de archivo.  / DANNY CAMINAL

Les universitats públiques han fet un immens esforç per adaptar-se a les exigències de la societat (necessitat de crear i difondre nous coneixements, retenció del talent, inclusió, responsabilitat social) i a les limitacions que, en nom de la crisi, els hi han estat imposades, i que han donat com a resultat la mutilació de l'autonomia universitària. El finançament de la recerca ha disminuït de forma alarmant. S’ha reduït i precaritzat la contractació de professorat novell. La promoció de tot el personal acadèmic (novells i veterans) malgrat assolir alts nivells de qualitat i el reconeixement internacional de la seva tasca, s’ha vist dificultada.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Les universitats públiques han vist doncs bloquejada la seva capacitat d'investigar, la seva llibertat d’ensenyar i la seva potestat de formar els estudiants d’avui i els acadèmics de demà. Per això, l’anunciada reducció de les taxes universitàries és, en la nostra opinió, un pas necessari però insuficient, si no va acompanyat d’una política estable i consensuada de finançament de la recerca i la docència, i de retenció del talent de l’estudiant i del professorat, que respecti l’autonomia de gestió que les Universitats Públiques, en aquests darrers anys, han demostrat merèixer. No debades, els nostres conciutadans, els contribuents, una vegada més, han valorat la Universitat com la institució pública en la que tenen més confiança.

Signat: Josep M. Fullola Pericot, catedràtic de Prehistòria i director del SERP, Fac. de Geografia i Història. Mª Cristina Manzanares Cespedes, Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. Josep Ramón Ticó Grau, Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació. Enric Brillas Coso, Facultat de Química. Arcadi Gual Sala, Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. Milagros Guardia Pons, Catedràtica d'Història de l'Art, Facultat de Geografia i Història. Juan Antonio Jiménez Sánchez, Facultat de Geografia i Història. Carles Subirà i Pifarré, Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. Marina Romeo Delgado, Facultat de Psicologia. Natalia Moragas Segura, Facultat de Geografia i Història. Josep Vilella Massana, Facultat de Geografia i Història.

Participaciones de loslectores

Másdebates