Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Recordant Salvador Allende"

Salvador Allende, expresidente de Chile.

Salvador Allende, expresidente de Chile.

Era l’11 de setembre de 1973 quan els colpistes comandats pel general Pinochet varen bombardejar el Palau de la Moneda, residència del president Salvador Allende, culminant així el cop d’estat contra el govern legítim de Xile. El president va resistir fins el final, però, veient que tot estava perdut i abans de rendir-se o exiliar-se, va optar pel suïcidi. Trist final.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Allende, metge-cirurgià de professió i polític de vocació, era des de feia tres anys el president de Xile. D’ideologia marxista, i això als EUA no els interessava, no fos cas que s’extengués.

No sé si l’aplicació dels seus principis hauria estat positiva o negativa per al seu país, que, per cert, estava atravessant moments difícils social i econòmicament. Res justificava un aixecament militar i encara menys la intervenció americana (Nixon-Kissinger) donant-li suport i financiant-lo. I així va comencar la dictadura de Pinochet i amb ell els americans varen guanyar un fidel aliat.

Sempre que recordem la data de l’11 de setembre, associem-ho també a la figura de Salvador Allende.

Participaciones de loslectores

Másdebates