Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Racisme a les discoteques

Vaig nèixer al 1998 i m’agrada sortir de festa a una coneguda discoteca de Mataró, Cocoa. No obstant això, estic molt  desepcionada amb el comportament i el criteri que últimament tenen. Ja fa unes setmanes que observo com davant meu fan fora a nois  pel seu color de pell. De fet l’11 d’octubre no van deixar entrar  al meu amic. Sense cap remordiment li van dir: “Esto no puede ser, fuera”. Es va quedar devant de la porta per demanar una explicació i  seguidament van afegir: “Si no puedes entrar, cámbiate de acera”. Donava  la casualitat que a tots els qui no deixaven entrar eren del mateix  color de pell, negres.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Es pot entendre que no deixin passar a una persona perquè va mal vestida, per haver begut més del compte, per portar pentinats que  poden ser conflictius, etcètera. Això ja és el criteri que té cada  persona. Però deixar al carrer a algú pel seu color de pell? Això ja  no es pot tolerar. Els discriminats que viuen al mateix territori que nosaltres, tenen els mateixos  drets, paguen els mateixos impostos i són ciutadans espanyols com nosaltres. 

Per tant, per què no poden entrar a les mateixes dicoteques que nosaltres?

Escric aquest artícle perquè em consta que no és l’únic lloc on  encara s’hi troba aquest racisme. És una queixa per a tots aquells  llocs on jutjen a les persones pel seu color de pell i per la seva  aparença física. Si us plau, al lloc on vivim actualment necessitem a  més gent amb la ment oberta, no siguem antics. Si ens volem  modernitzar en quant a tecnologia fem-ho també en quant a mentalitat.

Espero que les meves paraules serveixin per a reflexionar. Segurament estareu cansats d’escoltar  parlar el tema del racisme,  però tot es queda en paraules. Aquesta societat del segle XXI busquem  fets, no paraules. 

Participaciones de loslectores

Másdebates