El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

Racisme a les discoteques

Anna Prudencio PérezCabrils

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Lunes, 12 de octubre del 2015 - 18:31 h

Vaig nèixer al 1998 i m’agrada sortir de festa a una coneguda discoteca de Mataró, Cocoa. No obstant això, estic molt desepcionada amb el comportament i el criteri que últimament tenen. Ja fa unes setmanes que observo com davant meu fan fora a nois pel seu color de pell. De fet l’11 d’octubre no van deixar entrar al meu amic. Sense cap remordiment li van dir: “Esto no puede ser, fuera”. Es va quedar devant de la porta per demanar una explicació i seguidament van afegir: “Si no puedes entrar, cámbiate de acera”. Donava la casualitat que a tots els qui no deixaven entrar eren del mateix color de pell, negres.

Es pot entendre que no deixin passar a una persona perquè va mal vestida, per haver begut més del compte, per portar pentinats que poden ser conflictius, etcètera. Això ja és el criteri que té cada persona. Però deixar al carrer a algú pel seu color de pell? Això ja no es pot tolerar. Els discriminats que viuen al mateix territori que nosaltres, tenen els mateixos drets, paguen els mateixos impostos i són ciutadans espanyols com nosaltres.

Per tant, per què no poden entrar a les mateixes dicoteques que nosaltres?

Escric aquest artícle perquè em consta que no és l’únic lloc on encara s’hi troba aquest racisme. És una queixa per a tots aquells llocs on jutjen a les persones pel seu color de pell i per la seva aparença física. Si us plau, al lloc on vivim actualment necessitem a més gent amb la ment oberta, no siguem antics. Si ens volem modernitzar en quant a tecnologia fem-ho també en quant a mentalitat.

Espero que les meves paraules serveixin per a reflexionar. Segurament estareu cansats d’escoltar parlar el tema del racisme, però tot es queda en paraules. Aquesta societat del segle XXI busquem fets, no paraules.

Participaciones de los lectores

L'escola pública a Sant Feliu de Codines està de dol

Mònica Coll Presidenta de l'AMPA escola Jaume Balmes de St Feliu de Codines

L’escola pública a Sant Feliu de Codines està de dol. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha decidit r... Seguir leyendo

El pes de l'oblit

Pere Olivé Sant Just Desvern

Els principis de fraternitat són avui notícia arreu del món.... Seguir leyendo

Europa y Correos: que no siempre paguen los mismos

Antonio Sánchez Barcelona

Europa ha exigido a España que ... Seguir leyendo

Carta oberta als partits catalanistes: "Esteu fent el ridícul"

Jaume Farrés Olesa de Montserrat

Sánchez no ha estado a la altura de los españoles al no revelar la amnistía fiscal

Conrado Gallego Alcalá Collado Villalba

El desencanto de todo un país

Fernando de la Torre Barcelona

Carta de una trabajadora de Vueling

A. A. Barcelona

Esta carta va dirigida a todos los usuarios de Vueling, a los que pierden vuelos, cambian fechas, sufren cancelaciones, retrasos y a los que no... Seguir leyendo

Más competencia en el sector público y menos impuestos

Plácido Cabrera Jaén

Recientemente hemos conocido que la Comisión Europea ha sancionado en 4.340 millones de euros a Google por el a... Seguir leyendo