Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Quin sentit té realitzar una reforma educativa de l'FP en plena pandèmia?

Una joven aprendiz de formación profesional, en Seat.

Una joven aprendiz de formación profesional, en Seat. / EL PERIÓDICO

Aniceto Ramírez Vilches

Quin sentit té realitzar una reforma educativa de l'FP en plena pandèmia? Quin és el veritable l'objectiu? El Departament d'Educació ja va rebre el juny de 2019 una negativa per resposta de tota la comunitat educativa pel seu intent unilateral per reformar l'FP amb l'excusa de potenciar l'FP Dual i l'assignatura d'empresa a l'aula o de projectes empresarials.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En resum, la reforma consisteix a treure hores a les assignatures principals de cada Cicle Formatiu, ja sigui de Grau Mitjà o de Grau Superior i passar aquestes hores a pràctiques curriculars de 350 a 416 hores, aspecte que no acabo d'entendre, ja que aquestes hores es podien incrementar voluntàriament un 25%, sense fer cap reforma.

El que volen fer és passar les hores de mòduls professionals principals a una hora de tutoria setmanal i altres hores a projectes empresarials o a l'assignatura empresa a l'aula. Al respecte dir que ja es presta una atenció personalitzada a l'alumne per part dels tutors i que les seves pràctiques a empreses són les que, conjuntament amb la seva formació els centres educatius, li atorguen aquest plus de coneixement, no feia falta doblar les hores de projectes que ja es fan de forma coordinada entre els diferents mòduls empresarials.

El que el Departament ha fet d'una tacada i sense consens, ni d'empreses, ni de sindicats, ni d'estudiants, ni de docents és disminuir la formació tècnica de l'alumne d'FP amb la seva reforma.

Però perquè ho fa si no compta amb cap suport? La impressió és que la reforma ve a defensar de nou el sistema tradicional de formació basat a nodrir "La Universitat", es tracta de disminuir la qualificació tècnica de l'alumne d'FP perquè, vist l'èxit dels CFGS, no poden permetre que a la Universitat no arribin els milers d'alumnes que necessita i per això continuen posen bastons a les rodes per impedir el que ja és inevitable.

Hi ha un lobi universitari que fa la guitza a l'FP, a les empreses i els joves des de mitjans del segle XX, i uns quants esteu a les seves ordres.

Participaciones de loslectores

Másdebates