Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Quin és el criteri per considerar delictius missatges a xarxes socials?

Logotipos de Twitter en varias pantallas.

Logotipos de Twitter en varias pantallas. / AFP / LOIC VENANCE

Un dels problemes que tenen les anomenades xarxes socials és que indueixen a precipitar-se, per tant, en moltes ocasions es cau en la desmesura per manca de reflexió; és el mateix que passa amb la incontinència verbal en viu (els mítings i els debats parlamentaris són un bon exemple).

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El cert és que la capacitat d'autocontrol i regulació sobre el què es diu i com es diu a través de les xarxes sovint queda superada, així doncs hom s'ha d'atenir a les possibles conseqüències.

És indiscutible que darrerament s'ha iniciat una veritable croada per tal de recuperar què es va dir, per què, com i quan amb un únic objectiu: atacar sense pietat l'adversari i a ser possible anihilar-lo. En el fons es tracta d'escampar quanta més merda millor i esquitxar tot allò que molesta.

En base a aquest raonament, resulta difícil justificar el fet d'interposar denúncies per comentaris penjats a les xarxes en algun moment (de debilitat?).

Alguna persona pot afirmar seriosament que està lliure de culpa? Posats a buscar excuses, sovint ridícules, el cinisme, la hipocresia i la indecència juguen un paper molt  important; però el més greu de tot plegat no és la intenció de furgar per tal de trobar material susceptible de ser denunciat, sinó el fet d'admetre i donar curs als requeriments en funció d'interessos sectaris i partidistes. 

Partint del principi d'igualtat davant la llei -almenys és el que es repeteix fins a la sacietat-, com s'han d'interpretar les situacions que s'estan donant en aquesta matèria?

Algú pot explicar el motiu pel qual hi ha missatges que es consideren delictius i d'altres de similars que no? Quin és el criteri de selecció? La qualificació depèn de la procedència? De la finalitat?

Els nivells d'incongruència als quals s'està arribant, en aquest i altres temes, hauríen de ser motiu de profunda preocupació, perquè l'arbitrarietat porta al caos; i el caos, és la justificació que anhelen els 'salva pàtries'.

Participaciones de loslectores

Másdebates