21 feb 2020

Ir a contenido

Qui s'encarrega a Europa de fer complir les normes?

Jordi Bufurull

Barcelona

El presidente del TJUE, Koen Lenaerts, lee las conclusiones de la sentencia del caso de Oriol Junqueras.

El presidente del TJUE, Koen Lenaerts, lee las conclusiones de la sentencia del caso de Oriol Junqueras. / NATÀLIA SEGURA / ACN

Tothom sap què passa a Barcelona i a la resta de l’Estat quan un jutge dicta una norma condemnatòria: la policia s’encarrega de la seva execució i, si s’escau, de la detenció de l’infractor amb les seqüeles penals que corresponguin. Quan el TJUE dicta una sentència, qui s’encarrega de que es compleixi? Serveix d’alguna cosa el ridícul monumental que ha fet el TS espanyol? Qui l’obligarà a complir?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Tots les lleis i els seus reglaments preveuen el règim sancionador i qui és l’encarregat d’executar-lo. A la UE qui fa complir les normes? Qui és el braç executor de les lleis?

A Barcelona, els Mossos estaven en disposició de detenir al president Puigdemont si un jutge ho demanava. Quina policia executarà el compliment del TJUE? Sembla que poc cas està fent el TS de la sentència sobre la immunitat d’en Junqueras. Ens omplim de comentaris sobre la eficàcia de la justícia europea. M’agradarà veure’n un exemple pràctic aquests dies.

Participaciones de loslectores

Másdebates