"Que es presenti Bildu com a garant de la validació dels PGE és de jutjat de guàrdia"

La ministra de Hacienda, María Jesús Montero, recibe los aplausos de la bancada socialista en el Congreso tras rechazarse las siete enmiendas de totalidad a los Presupuestos Generales del Estado de 2021. 

La ministra de Hacienda, María Jesús Montero, recibe los aplausos de la bancada socialista en el Congreso tras rechazarse las siete enmiendas de totalidad a los Presupuestos Generales del Estado de 2021.  / CHEMA MOYA (EFE)

Josep Ballbè Urrit

No pretenc fer-li el joc al PP ni a certs 'barons' socialistes. És impresentable que el president Sánchez faci equilibris per justificar pactes amb Bildu quan es compleixen 20 anys de l'assassinat de l'Ernest Lluch. Mai no es pot justificar  que ETA es va carregar un bon home, amb dos trets per l'esquena. Covards! Aquella interpel·lació seva de "crideu més, que encara crideu poc. Mentre ho feu, no matareu" els va descol·locar. Ell plantava cara per la llibertat, la plena convivència i l'entesa entre uns i altres mitjançant el diàleg.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Amb motiu de la covid-19, la figura i el pensament de l'Ernest té més sentit que mai. No endebades ell fou un dels màxims defensors de la sanitat pública. Per tant, desqualifico la gestió horrible de la pandèmia. Alhora, el desgavell sanitari, que prové de les retallades al sector. Fa mal d'orelles i d'ulls haver sentit i vist que l'ensorrament i desatenció de les residències geriàtriques es justifica en haver-les convertit en focus de negoci.

A la coalició PSOE-Podemos li manca altura de mires i senyoratge ètic i polític. Tot indica el seu objectiu de perpetuar-se al poder. El poble sap llegir entre línies i no es deixa entabanar ni engalipar. No oblidin que els deu primers mesos del 2000 ETA va cometre 16 atemptats amb 20 víctimes més, en tots els àmbits. Tot per a rebentar el sistema i sembrar el caos. Seguim esperant que Bildu escenifiqui un penediment públic sentit.

L'Ernest era polític, pensador, intel·lectual, científic, escriptor, economista, melòman i professor de Ciutadania. Se'l van carregar per fer mal. Que els "hereus" d'aquella línia bèl·lica protocol·litzin un teatre com a falsos garants de la validació dels PGE és de jutjat de guàrdia. Martí i Pol deia que "la mort sempre serà el domini de la fosca, i ara jo visc viure en claredat de vida".

Participaciones de loslectores

Másdebates