Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

¿Què contamina més que un milió de cotxes?

Vacas en una granja de Bielorrusia. 

Vacas en una granja de Bielorrusia.  / REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Des de ben petita he pensat que les causes principals del canvi climàtic eren l'emissió de gasos nocius per culpa dels cotxes, el consum desmesurat de l'aigua o la tala de boscos. O això m'havien fet creure. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L'altre dia vaig estar mirant un documental titulat 'Cowspiracy', que desmunta en poc més d'una hora i mitja tot el que ens havien volgut fer creure sobre el canvi climàtic. A través de dades, estudis, entrevistes que deixaven en evidència a autoritats polítiques i fins i tot a alts directius d'oenegés suposadament preocupades pel mediambient com Greenpeace, el documental demostra que la causa principal del canvi climàtic és en realitat la ramaderia i agricultura massiva pel consum humà de productes animals. 

Explicava que, encara que tots i cadascun dels habitants de la Terra canviéssim els nostres hàbits tal i com ens havien dit sempre, no reduiríem ni la meitat les conseqüències del canvi climàtic.

¿La solució? Reduir o eliminar el consum de productes animals. D'aquesta manera no caldria que existissin grans explotacions ramaderes ni agràries. Això reduiria les emissions de metà, el consum d'aigua, la desforestació i fins i tot els residus orgànics. Simplement perquè no caldria mantenir un nombre desorbitat de ramats.

¿I per què no ho sabíem això? Doncs per interessos polítics. Perquè no interessa que una indústria com la ramadera, que mou tants diners, disminueixi els seus ingressos. ¿I com pot ser que grans oenegés no ho denunciïn o no ho tinguin com a prioritat en la seva lluita per acabar amb el canvi climàtic? Doncs perquè, tal i com es mostra en el documental, els governs els tapen la boca amb diners.

Pot ser que el fum de milers de cotxes faci mal al mediambient, però la tergiversació política encara en fa més.  

Participaciones de loslectores

Másdebates