Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La quadriplicació de vies comença per L'Hospitalet

Vías del tren en la avenida Vilanova de L’Hospitalet.

Vías del tren en la avenida Vilanova de L’Hospitalet. / DANNY CAMINAL

Un dels motius del mal servei que patim a Rodalies és la crònica falta de vies. Barcelona és l'única ciutat europea de més d'un milió d'habitants que no té cap entrada ferroviària amb més de dues vies.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Amb l'anunciat soterrament ferroviari de l'Hospitalet tenim una insòlita oportunitat de solucionar-ho, executant-se el soterrament amb quatre vies i no només dues. En cas de no fer-se això, les vies quedaran encaixonades en un túnel que farà extremadament car i complex eixamplar la capacitat en un futur.

La diferència de cost entre fer el túnel per dues o quatre vies seria mínima. El projecte de quadruplicar les vies de tren fins a Castelldefels ja es preveia als anys 80, però va caure en l'oblit amb l'arribada amb l'AVE, i avui dia el servei ho pateix. La quadruplicació, començant ara a l'Hospitalet i estenent-la eventualment, milloraria moltíssim el servei de la línia R2 sud de Rodalies i dels regionals que vénen des de Tarragona.

A més, a Barcelona els trens podran ser repartits entre el túnel de plaça Catalunya pels trens de la costa, i cap a passeig de Gràcia i l'Estació de França, els regionals. Tots els astres estan alineats, no podem perdre aquesta oportunitat.

Participaciones de loslectores

Másdebates