Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Puntualització al senyor Espinàs sobre l'avortament

Juan José Omella, arzobispo de Barcelona, tras su nombramiento el pasado noviembre.

Juan José Omella, arzobispo de Barcelona, tras su nombramiento el pasado noviembre. / EFE / ABEL ALONSO

Benvolgut senyor Espinàs,

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L’arquebisbe de Barcelona vol puntualitzar les seves recents declaracions sobre l’avortament a les que vostè feia referència a l’article publicat aquest dijous, 26 de gener.

Monsenyor Joan Josep Omella vol reiterar a través d’aquesta carta la defensa dels drets de les persones quan són trepitjats per qualsevol tipus de violència: la que reben els immigrants, la que imposa càrregues injustificades als altres i, especialment, a les dones.

L’Església no judica ni margina les dones que avorten. Tot avortament amaga un drama, és un fracàs humà i social. L’Església sempre està disposada a comprendre, acompanyar i ajudar a totes aquelles dones que per les circumstàncies que sigui puguin prendre la decisió d’avortar. En aquesta qüestió hi esmerça molts esforços.

La intenció del senyor arquebisbe mai ha estat la d’equiparar l’avortament amb el terrorisme. En tot cas, demana perdó si alguna persona s’ha sentit ferida per les seves declaracions i recorda que l’Església condemna enèrgicament el terrorisme com qualsevol altra forma de violència.

L’Església també respecte i valora les decisions preses en consciència, tal com defensa la darrera exhortació apostòlica 'Amoris Laetitia', sempre hi quan no es decideixin, interfereixin o lesionin drets fonamentals dels altres.

Finalment, monsenyor Omella vol compartir amb vostè la resposta que va donar el passat 13 de gener a la pregunta formulada per una periodista on se li demanava la seva opinió sobre els avortaments. El senyor arquebisbe va dir que calia tenir la delicadesa i la voluntat ferma d’estimar, protegir i salvar la vida humana.

El Magisteri de l’Església és clar respecte a l’avortament: la defensa de la vida sempre i en qualsevol situació. Vol ajudar a tothom que l’estimi, la defensi i la protegeixi. L’Església defensa la cultura de l’amor i de la vida en contra de la violència i la mort. 

Participaciones de loslectores

Másdebates