Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Prou de funcionaris amb poder i influència que no escolten ni entenen ni son a primera línia mai"

Manifestación de profesores de primaria y secundaria en el segundo día de huelga

Manifestación de profesores de primaria y secundaria en el segundo día de huelga / FERRAN NADEU

Xavier Serra Besalú

Tenim un seriós problema que tothom reconeix. El de la molt especial responsabilitat -especialment moral- que assumim, o hauríem d'assumir, els qui treballem per la funció pública. És una feina no pas excepcionalment ben pagada (qualsevol autònom o treballador de serveis pot -o podria- guanyar més sense excessives dificultats), però diuen que és segura. A final de mes, catacrec!, la nòmina arriba, faci fred o faci calor.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

No voldria que ningú se senti incòmode, ni fer enemics de tots els costats. Voldria tenir un mes d'agost serè, que tots necessitem, la veritat. Però sí que he d'insistir a dir que ni els funcionaris són uns 'mantes' ni podem acceptar que facin els que els doni la gana.

Poso dos exemples i la solució (al final): els docents que cuidem el nostre jovent ens esforcem per tirar endavant les persones (també al juliol, encara que no hi hagi lliçons), i no ho fem per un benefici material immediat, sinó amb compromís personal; i, a la vegada, considero inacceptable que la incompetència d'alguns faci anar de bòlit els altres (per exemple, amb les exigències que arbitràriament i a deshora els encolomen, sobre programació, canvis, etcètera). Com diuen en castellà, 'una de cal y otra de arena'.

Solució: hauríem d'entendre que el servei públic és això, un servei, i qui es percebi com no prou competent ha d'apartar-se i deixar a un altre la tasca. Per exemple, en la forma i el fons de l'aplicació dels canvis educatius per part d'alguns il·luminats. Així ja concreto: els han donat un poder i una influència que no fa cap bé. S'equivoquen, però ells, 'erre que erre', ni escolten ni entenen ni són a primera línia. Mai.

Participaciones de loslectores

Másdebates