Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La proposta d'un lector: "Patinets elèctrics al transport públic: que només prohibeixin endollar-los"

 Una usuaria con patinete eléctrico en el transporte publico

 Una usuaria con patinete eléctrico en el transporte publico / ZOWY VOETEN

Davant la recent prohibició dels patinets elèctrics al transport públic, voldria mostrar el meu absolut desacord, i exigir que només prohibeixin endollar-los.

El motiu és que va explotar un patinet endollat (i probablement manipulat internament) en un tren de FGC. La seguretat i la salut de les persones, ha de ser primordial, i és quelcom que volem tots i totes. Ara bé, no té cap mena de lògica que es permeti a tothom anar sense mascareta, quan hi ha una norma que clarament ho prohibeix. Realment tant preocupa la seguretat i la salut de les persones? Per aquest motiu es prohibeixen els patinets elèctrics? Quines alternatives es proposen? Contaminar, i per tant contribuir a la mort prematura de milers de persones a causa de l'excés de contaminació?

Encara més, es tracta d'una mesura clarament classista. Als trens AVE es pot anar amb patinet guardat en una bossa i als trens de Rodalies no es podrà. Aquesta mesura perjudica clarament a la població amb menys poder adquisitiu, joves i estudiants, que no tenen cap més opció per anar al centre de treball o d'estudis.

Per si tot això fos poc, això coincideix amb la gratuïtat de Rodalies. Els usuaris de la línia R-2 Nord ja vam patir les conseqüències de les obres de la Sagrera, havent de reduir de forma considerable els nostres viatges en tren, i per tant no podent aprofitar aquesta gratuïtat durant tot el període. Ara ens trobem amb això. Actualment, viatjo de forma gratuïta en Rodalies, i ara ja no podré fer-ho, ja que vaig en patinet. Qui em pagarà els 100 € mensuals que m'hauré de gastar aproximadament en benzina? I el temps perdut per haver d'anar en cotxe, qui me'l paga?

Per tant, torno a repetir i exigir, que es prohibeixi endollar els patinets elèctrics al transport públic.

Participaciones de loslectores

Másdebates