Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Al procés se li ha acabat la corda, toca demanar perdó per com es va fer tot"

Manifestación en contra de la sentencia del ’procés’ en Barcelona. 

Manifestación en contra de la sentencia del ’procés’ en Barcelona.  / FERRAN NADEU

Segons el nostre propi Estatut, per modificar qualsevol part del mateix o per elaborar una nova llei electoral són necessàries les dues terceres parts de diputats, és a dir 90.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El resultat de les eleccions del 27 de setembre de 2015, que van ser presentades com plebiscitàries, va suposar pels interessos independentistes un 47,8% dels vots emesos i 72 diputats. Plebiscit no guanyat i diputats insuficients per aprovar, com després van fer, en els tristament famosos dies 6 i 7 de setembre de 2017, les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica.

Van aplicar allò de què les úniques lleis vàlides seran les que nosaltres aprovarem, si us agrada bé i sinó també. I comença així, en un clar menyspreu al que significa democràcia, un període dels més vergonyosos de la nostra història que acaba amb uns a la presó, altres fugits i amb tot un poble dividit. A una part se’l va il·lusionar, alhora que enganyar, i a l’altra part, menystenir.

Ens van prometre una república per finalment admetre, tal i com va dir la senyora Clara Ponsatí, que "anaven de farol" . Van saltar-se la legalitat constitucional i estatutària i van voler imposar una nova realitat, la seva, sense tenir la legitimitat ni la força per aconseguir-ho.

Al procès se li ha acabat la corda i el que haurien de fer, si fossin decents i responsables, és admetre que el seu mandat democràtic no és tal, fer autocrítica i demanar perdó per la manera tan poc democràtica com van fer les coses.

Participaciones de loslectores

Másdebates