Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Barcelona aposta pels turistes abans que pels seus ciutadans

Turistas, en los alrededores de la Sagrada Família, en agosto.

Turistas, en los alrededores de la Sagrada Família, en agosto. / ELISENDA PONS

Barcelona ha estat sempre una ciutat admirada pels seus ciutadans. Una ciutat plena de vida amb molts elements arquitectònics per visitar. On abans les famílies feien una volta amb els nens els caps de setmana. No obstant, durant els darrers anys hi ha hagut un increment del malestar conciutadà sobre aquests espais a causa de la crescuda del turisme. És més, quan algú reclama la informació del museu en català els treballadors es queden sorpresos davant de tan estrany fet.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Si el turisme creix, menys persones locals visiten aquests espais. Un fet condicionant a destacar és sobretot cobrar entrada per accedir a espais tan simbòlics com la Catedral de Barcelona o Santa Maria del Pi. Sí que és cert que molts dels museus tenen un preu reduït per poder-hi accedir però no crec que s'ajusti realment a les necessitats del ciutadà barceloní, ja que la gran majoria no tenen aquesta reducció.

S'hauria de facilitar l'accés dels barcelonins a tota l'oferta museística que té la ciutat així com als equipaments turístics. Creant unes tarifes reduïdes o fins i tot la gratuïtat per poder-hi accedir. També s'hauria de dur a terme una campanya de sensibilització cap als turistes del fet que la ciutat que visiten no és un parc temàtic i que tinguin present que els veïns també hi són.

Participaciones de loslectores

Másdebates