Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Premià de Mar: volem menys habitatges i més reindustrialització i conreus agrícoles"

Corte de tráfico de vecinos de Premià de Mar reclamando pacificar la carretera, en enero.

Corte de tráfico de vecinos de Premià de Mar reclamando pacificar la carretera, en enero. / JULIO CARBO (Delegaciones)

Josep Aracil Xarrié

Premià de Mar és el quart municipi amb més densitat de població de Catalunya (13.518 habitants per km2). Funciona com una ciutat dormitori, que requeriria un creixement negatiu per assolir una acceptable qualitat de vida urbana.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El plantejament de l'actual ajuntament, promovent la total desaparició de les tres úniques zones industrials desocupades, convertint-les parcialment en zones urbanes edificables, suposaria un clar atemptat contra el recomanable decreixement de la població, al qual caldria afegir també la total desaparició de la zones agrícoles desocupades, pendents de ser edificades, el que provocaria un notable creixement de la població, estimat en uns 500 nous habitatges.

Quan els efectes negatius de la globalització aconsellen recuperar la vida local 24 hores, incloent-hi el treball, algú ha pensat en el que suposaria consolidar una ciutat dormitori sense zones industrials i agrícoles, que potenciïn i fomentin el treball de proximitat per als seus habitants?

Davant d'un desitjable pla estratègic que fomenti la reindustrialització i els conreus agrícoles ecològics, el plantejament de l'ajuntament suposa una clara manca de visió de futur, contra la conservació d'un ecosistema cultural urbà, centrat en les persones i no en els diners. Una desfeta urbanística, si no hi ha cap tipus d'oposició ciutadana que ho hagi prèviament evitat i denunciat, que segurament serà difícilment acceptada per les properes generacions.

Participaciones de loslectores

Másdebates