Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

ERC i JxCat haurien de pactar amb Sánchez i Iglesias?

Gabriel Rufián y Pere Aragonès, en la noche electoral.

Gabriel Rufián y Pere Aragonès, en la noche electoral. / FERRAN NADEU

Pel que es diu ara mateix, tant ERC com JxCat rebutgen l'acord entre Sánchez i Iglesias si no accepten un diàleg incondicional. El problema està en el fet que el punt 9 del seu acord promet només el diàleg dins la Constitució

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

I jo em pregunto: cap dins la Constitució un pacte fiscal semblant al del país basc amb contribució als fons comú garantit per l'ordinalitat, és a dir, que qui més aporti més rebi? Cap dins la Constitució que els òrgans de gestió i govern de les infraestructures de Catalunya, com ports, aeroports i rodalies, estiguin participats amb més del 50% per la Generalitat? Cap dins la Constitució blindar la llengua i cultura catalanes, inclosa TV-3, per evitar les constants amenaces que es reben dels partits de la dreta? Cap dins la Constitució una amnistia i/o indult per presos i exiliats i poder eliminar totes les imputacions obertes a centenars d'independentistes? 

Crec que tot això sí que cap dins la Constitució. En canvi, el que sembla difícil ara mateix és parlar d'autodeterminació; potser més endavant quan es tingui més força. Però sí que es podria parlar ara sobre tots aquests altres temes, que també són importants per molts. És una decisió difícil i els polítics han d'anar amb cura per no frustrar als ciutadans que els han votat.

Participaciones de loslectores

Másdebates