Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Poseu els millors al capdavant del projecte de vacunació, ens hi juguem molt"

Una profesional sanitaria muestra una vacuna contra la gripe, en una imagen de archivo

Una profesional sanitaria muestra una vacuna contra la gripe, en una imagen de archivo / JOAN CORTADELLAS

La vacunació de la covid-19 a Catalunya és el projecte més important que el Govern del país ha tingut en les últimes dècades. Per tant, és necessari que els responsables de tirar-ho endavant siguin les persones que independentment de les seves tendències polítiques estiguin més qualificades i siguin més capaces d'organitzar la ingent feina de vacunar més de 5 milions de persones en el mínim temps possible.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Malgrat les fotos amb els primers vacunats i els anuncis d'alguns responsables polítics sobre que estàvem preparats per a una vacunació massiva tan aviat com arribessin les dosis al nostre país, de moment, el procés de vacunació no està arrencant de forma brillant. Podem entendré que al principi sorgeixin dificultats, però per l'enorme transcendència d'aquest desafiament en la salut de la població, no seria admissible que el ritme de vacunació quedés molt per sota de l'arribada de les vacunes a les nostres mans.

Tot projecte, i més d'aquesta envergadura (per aconseguir la immunitat de ramat és necessari vacunar prop de 6 milions de persones) requereix una planificació acurada, una logística ben dimensionada i adaptada al territori, uns mitjans d'execució tant tecnològics com humans suficients i un seguiment transparent i veraç de l'avanç del projecte.

Les consignes polítiques i les bones intencions no poden suplir la bona gestió, el rigor i els esforços sostinguts en el temps que la magnitud del projecte i els objectius a cobrir requereixen. Vacunar a un mínim de 60.000 persones a la setmana és un repte que demana una excel·lència tant en el lideratge com en la generació i gestió de recursos. Als ciutadans ens agradaria pensar que ho podem assolir, però la falta de previsió en algunes actuacions dels nostres governants ens provoquen el dubte que siguem capaços d'aconseguir-ho.

Si us plau, Govern, poseu els millors al capdavant del projecte de vacunació, ens hi juguem molt.

Participaciones de loslectores

Másdebates