Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Posem data i pregunta pel referèndum ja

Los presidentes Mariano Rajoy y Carles Puigdemont, en el Salón del Automóvil de Barcelona, el pasado 12 de mayo.

Los presidentes Mariano Rajoy y Carles Puigdemont, en el Salón del Automóvil de Barcelona, el pasado 12 de mayo. / JOAN CORTADELLAS

Després de la presentació a l'Ajuntament de Madrid de la proposta de referèndum per part d'en Puigdemont, i de la diàfana resposta del Govern espanyol en el sentit que no pot, no vol, ni ho permet, cal pasar full i seguir avançant.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Definir una pregunta clara, assenyalar la data, i convocar el referèndum o consulta, que com ja sabíem serà unilateral sense validesa jurídica espanyola. Malgrat això, si s'obté una bona participació i un alt percentatge del 'sí', es podrà utilitzar, si més no, per seguir demanant a tort i a dret una nova legalitat que permeti el referèndum definitiu d'aquí a un temps.

La promesa del president de la Generalitat s'ha de complir i el referèndum ha de tenir lloc al setembre, bé l'11S, Diada Nacional de Catalunya, o bé el 24S, dia de la Mercè, patrona de Barcelona. Ambdós són dies molt importants dins del sentiment nacional català.

Si us plau, no ho demorem més. I mai convocar-lo pel dia 1 d'octubre, com algú ha dit, perquè recordem que aquest dia és el del "caudillo". Ha de ser el setembre! No vulguem iniciar un nou estatus no complint les promeses fetes. L'únic retard que es pot acceptar és per una negociació, molt desitjable però molt improbable ara mateix.

Participaciones de loslectores

Másdebates