Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

'Pon una cinta en el viejo roble': la subversió del color groc

Lazos amarillos, en el camino hacia la prisión de Lledoners, donde están recluidos siete líderes del ’procés’.

Lazos amarillos, en el camino hacia la prisión de Lledoners, donde están recluidos siete líderes del ’procés’. / ALBERT BERTRAN

Los Mismos van ser un trio (Elena, Antonio i Benjamín) musical originari de Castella i Lleó que va desenvolupar la seva activitat artística entre els anys 60 i 70. Un dels seus èxits portava per títol 'Pon una cinta en el viejo roble' i va ser un tema molt popular en aquells temps de "guateques".

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Curiosament i ves per on, la cinta esmentada era "groga"... Casualitat o premonició? Part de la lletra deia: "Si al final no puedo hallar, esa cinta amarilla en el lugar, me sentiré de nuevo en prisión y lloraré, con el autobús me iré, y te olvidaré, y te olvidaré [...] Y por fin el autobús llegó, más no sé qué sentí. Cien cintes en el roble vi".

Segons sembla, es tractava d'anar a la recerca d'una cinta groga enrotllada en un roure i, en el cas de no aconseguir-ho, afloraria una sensació d'estar empresonat o empresonada, la qual cosa, provocaria ploranera i ganes de marxar en un bus fins a oblidar... Però al final resulta que el bus va arribar i, no una no, hi havia cent cintes!

És evident que si hom analitza el text en profunditat, arriba a la conclusió que desprèn un missatge subversiu motivat per les cent cintes de color groc enrotllades en el roure. Més clar, l'aigua! I és que el color groc ja ho té això, és un color pervers.

En un exercici de regressió temporal, no puc deixar d'imaginar-me C's exigint prohibir la comercialització, reproducció, divulgació i promoció d'aquest tema musical i organitzant expedicions de neteja per tal de confiscar discs i cassets. I és que quan es tenen fixacions, en especial groguenques... Per cert, tot un detall, a la cançó -encara que de passada - es parla de respecte i de llibertat.

Participaciones de loslectores

Másdebates