Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"No podem vendre un pis heretat per culpa d'una llei obsoleta"

Imagen de archivo de la firma de un testamento

Imagen de archivo de la firma de un testamento / Ricard Cugat (El Periódico)

El 15 d'abril del 2020 va morir una tia nostra amb 87 anys. Era vidua i sense fills, sempre l´havíem cuidat nosatres. Ens va llegar un pis i un pàrking. Després de molts mesos de reclamacions i espera perquè tot estava aturat, vàrem fer l'escriptura i vàrem pagar un 20% aproximadament del valor del pis i del pàrking, una gran despesa.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

A l'anar a buscar tota la documentació, el gestor ens va indicar que havien aplicat l'article 28 de la Llei hipotecària del 1946 que diu que "las inscripciones no surtirán efecto respecto a terceros hasta transcurridos dos años desde la muerte de la causante", a causa del qual als possibles compradors els deneguen la hipoteca.

Aquesta llei es va fer al 1946 per si algú que anava a les Amèriques i allà tenia algun fill després pogués reclamar, o així ho entenem nosaltres. Aquest article es veu que ningú el fa constar, gairebe ningú; ni APIs ni gestors saben que existeix. El cas és que ara, després d'haver-ne pagat el 20%, no podem vendre el pis. És cert que podríem fer un lloguer amb opció de compra, però creiem que es una llei molt injusta i hauria de desaparèixer, i no entenen per què alguns empleats del registre la posen i uns altres no.

Participaciones de loslectores

Másdebates